ДБР: На вінницькій “Сотці” податківці дахували розлив лівої горілки “Шалом”

ДБР: На вінницькій “Сотці” податківці дахували розлив лівої горілки “Шалом”
351398 ПЕРЕГЛЯДІВ

Директорка фірми “Сотка”, яка розміщена на території колишнього Вінницького лікеро-горілчаного заводу, організувала розлив “лівої” горілки. Напої під назвами “Шалом”, “Величальна” та “Келих мудрості” продавали нижче ринкових цін, по 55 гривень за пляшку. Слідчі ДБР стверджують, що все виробництво і реалізацію горілки дахував начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ДПС  у Вінницькій області.

Про це йдеться в Ухвалі Вінницького міського суду

 

Правоохоронці зауважують, що  до незаконного виготовлення горілки причетний начальник Управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів, який є  уродженцем села Чернятин Калинівського району Вінницької області. Чиновник, який мав би контролювати обіг підакцизних товарів, сам забезпечував безперешкодне функціонування потужностей ТОВ «Сотка-7», ввезення на територію підприємства матеріалів, необхідних для виготовлення горілки, вивезення готової продукції, а також безперешкодну реалізацію “лівака” з магазину, що знаходиться на території самого заводу. Для цього йому потрібно було лише дати вказівки працівнику податкової з числа «довірених», який знаходиться на акцизному пості. Той мав просто не реагувати під час вчинення протиправних дій.

Кому ж “Келих мудрості” залив очі?


В реєстрі декларацій на сайті НАЗК є декларація  начальника управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ДПС  у Вінницькій області. Це  Середюк Олег Вікторович. Місцем його реєстрації вказано Чернятин Калинівського району, що збігається з даними судової ухвали.


Згідно декларацій він займає посаду начальника управління, як мінімум з 2015 року. 
Кримінальне провадження щодо протиправних дій податківця ДБР відкрило наприкінці 2019 року, а уже у 2020 році, згідно з декларацією, Олег Середюк переїхав у новий будинок, який оформлений на родичів.

 

“Шалом” у церкві московського патріархату


А що ж це за “Сотка-7”, яка так спритно торгувала “ліваком”? Відповідно до інформації аналітичної системи You control директоркою підприємства є Тетяна Бездітна. Вона ж є засновницею релігійної громади церкви московського патріархату.  


Пляшки для розливу лівої горілки купувались у львів’ян. А етикетки та картонну тару виготовляв директор вінницького ТОВ “Основа-Вінниця” (зареєстровано по вулиці Некрасова, 127).
Горілку розвозили по усій Україні та реалізовували за готівку, не сплачуючи податків.


Відповідно до інформації аналітичної системи You control, одним з засновників  фірми  “Сотка-7” є екс-нардеп від Партії регіонів Григорій Калетнік. Йому належить 27% підприємства. Ще  50% фірми належить кіпрському офшору SAMESIA LTD.


Все інше - у власності фірми “Власта плюс”, бенефіціаром якої є Галина Калетнік, яка є дружиною Григорія Калетніка.

Завод-привид


Підприємство “Стока-7” зареєстровано за адресою колишнього Вінницького лікеро-горілчаного заводу. Йому належить більшість приміщень, а нещодавно на фірму зареєстрували майже гектар землі на території заводу.

Минулого року Фонд Держмайна  виставив на продаж   626, 2 кв.м.  приміщень  з прибудовами на території колишнього Вінницького лікеро-горілчаного заводу. 
Всього на території колишнього заводу на вулиці Нанесена, 7 у Вінниці згідно з державним реєстром нерухомості зареєстровано  7, 7302 кв.м. 


Земельна ділянка під приміщеннями, які продає Фонд держмайна на кадастровій карті не позначена. 

У 2007 році Державне підприємство “Вінницький лікеро-горілчаний завод” розпочало процедуру банкрутства. А ще у 2005 році на підприємстві працювало близько 100 працівників і воно запускало у виробництво нові види горілки. Цікаво чи знайдуться покупці на залишки приміщень і без оформленої під ними землі? 

deputaty.in.ua

Теги: Середюк Олег Вікторович,Тетяна Бездітна,Григорій Калетнік,Сотка-7,фірма Сотка-7,фірма Сотка,Галина Калетнік,податківці ,горілка Шалом,ДПС у Вінницькій області,вінницький лікеро-горілчаний завод
ПРЯМИЙ ЕФІР