16 ВЕРЕСНЯ ВІДБУДЕТЬСЯ СВІТОВА ПРЕМ’ЄРА МІЖНАРОДНОГО ПРОЄКТУ «МУЗИЧНА ПОДЯКА ЛІКАРЯМ»

16 ВЕРЕСНЯ ВІДБУДЕТЬСЯ СВІТОВА ПРЕМ’ЄРА МІЖНАРОДНОГО ПРОЄКТУ «МУЗИЧНА ПОДЯКА ЛІКАРЯМ»
336415 ПЕРЕГЛЯДІВ

16 вересня відбудеться світова прем’єра міжнародного проєкту «Музична подяка лікарям»

16 вересня в Національній опері України відбудеться світова прем’єра міжнародного проєкту «Музична подяка лікарям (за підтримки ВООЗ та ЮНЕСКО)», що об’єднає композиторів та виконавців з Франції, Туреччини, України та Китаю.

За ініціативи Артиста ЮНЕСКО в ім’я миру, народного артиста України Германа Макаренка в березні 2020 року був започаткований перший міжнародний проект – «Мистецтво проти пандемії», який підтримано в ЮНЕСКО як прояв міжнародної солідарності митців світу. Ця співпраця продовжилась ініціативою «Музична подяка лікарям», яка присвячена подвигу лікарів світу в боротьбі пандемією COVID-19, проєкт підтримав Український культурний фонд.

З самого початку співорганізатором, а надалі головним меценатом та співорганізатором проекту виступив колектив Наукового центру ім. Л.І.Медведя Міністерства охорони здоров’я України, який разом з симфонічним оркестром «Київ-Класик» щорічно з 2004 року проводить благодійні концерти у Національній опері України. До такої меценатської підтримки доєдналася Українська федерація професійних медичних об’єднань.

Під час прем’єри  проєкту  в Національній опері України звучатиме музика усіх континентів, будуть виконані декілька світових прем’єр українських та іноземних композиторів. У прем’єрі візьмуть участь артисти ЮНЕСКО з різних країн, будуть поєднані онлайн та офлайн формати.

«Ми прагнемо висловити вдячність лікарям усього світу за мужність та самовідданість, підкреслити солідарність у подоланні глобального виклику пандемії COVID-19» — наголошує Герман Макаренко.

Така культурна ініціатива України – від усього людства музикою усіх континентів подякувати лікарям –є унікальною. Саме тому, ЮНЕСКО та ВООЗ підтримали проект, що забезпечить трансляцію прем’єри в Національній опері України різними каналами комунікації.

На прем’єрну виставу надійшли відеозвернення Генерального директора ВООЗ доктора Тедроса Аданома Гебреїсуса та Генерального директора ЮНЕСКО пані Одре Азуле.

Партнери заходу: Міністерство охорони здоров’я України, Національна академія наук України, Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв (ГДІП), Національна академія медичних наук України, Асоціація головних лікарів України, Поважна рада ордену Святого Пантелеймона, Міжнародна організація соціальної справедливості (фонду IOSJ Ukraine), AMC Media.

Інформаційні партнери: Ретро FM, Ivona, Tochka.net, Marie Claire.

«Радію, що ми долучились до організації свята лікарям, вечора класичної музики, — вони мають на це право. Концертом ми висловлюємо подяку всім лікарям України та світу», — підкреслила Надія  Ратке, засновниця фонду IOSJ Ukraine.

Довідка: симфонічний оркестр Kyiv Classic Orchestra з’явився 17 років тому, у травні в Парижі — Герман Макаренко зібрав перший колектив для виступу в штаб-квартирі ЮНЕСКО, де відзначався ювілей участі України в цій міжнародній організації. Оркестр популяризує європейську музику в Україні та українську в світі, в програмі колективу кілька тисяч творів. Гастролі оркестру проходять у Франції, Бельгії, Італії, Сербії, Ірані, Чехії, Єгипті, Китаї та ін. Kyiv Classic Orchestra дає численні концерти, перебуваючи між Києвом, Парижем і Брюсселем. Однак, не класикою єдиною: фолк, естрада і джаз також не є чужими відомому колективу. У 2005 році Kyiv Classic Orchestra представив авторський проект «Музика всіх континентів» на урочистостях до 60-річчя ООН, як відзначило ВВС, ідея такого святкування була визнана однією з кращих у світі.

person.net.ua

Теги: МУЗИЧНА ПОДЯКА ЛІКАРЯМ,Музична подяка лікарям,ЮНЕСКО,ВООЗ
ПРЯМИЙ ЕФІР