Антоніна Славицька: від помічника ректора до народного депутата

Антоніна Славицька: від помічника ректора до народного депутата
67535 ПЕРЕГЛЯДІВ

Чим ще відома у парламенті фракція ОПЗЖ, крім того, що вона в собі об’єднує прихильників “русского мира”, яких очолює й курує кум Путіна – Віктор Медведчук? ОПЗЖ ще “прославилась” тим, що депутати цієї політсили в єдиному пориві подали до Конституційного суду подання з проханням визнати неконституційними норми про незаконне збагачення і незаконність перевірки декларанта з усіма його родичами щодо майна й тим самим повністю нівелювати усі досягнення “постмайданної” антикорупційної політики. 

На жаль, Конституційний суд прийняв рішення на користь 47 депутатів-підписантів, що призвело до майже повного паралічу антикорупційної боротьби. Тож Центр медіарозслідувань “Булава“ продовжує знайомити читачів з представниками списку “47”, які своїм підписом спромоглися звести всю антикорупційну політику держави майже нанівець. 

Спочатку у ректора, а потім у – депутата

Так серед підписантів значиться прізвище й такої собі депутатки від ОПЗЖ Антоніни Славицької. На жаль, у мережі відомостей про неї не так багато. Але інформація з відкритих джерел дозволяє пов’язувати її з депутатом від ОПЗЖ Сергієм Ківаловим, який, як подейкують наші джерела, забезпечив їй потрапляння в зручне у всіх сенсах крісло народного депутата. 

Фото: Антоніна Славицька

Відносини Ківалова та Славицької скалилися ще у 2003 році. У той рік, Антоніна вступила на перший курс юридичного факультету Національного університету “Одеська юридична академія” посаду ректора вишу тоді якраз обіймав вищезгаданий Сергій Ківалов. Чи то так зірки склалися, чи то Славицька демонструвала неабиякі здібності, а може це наслідок близьких родинних зв’язків Славицьких та Ківалових, але фактом залишається те, що першокурсниця Антоніна стає помічником Ківалова-ректора, а згодом й помічником-консультантом Ківалова-депутата. Як для старту, то досить непогано. Причому помічником-консультантом Ківалова Славицька була майже всі його каденції у парламенті: з 2007 – 2019 рік. аж поки сама не потрапила під купол на Грушевського. У 2017 році Антоніна стає засновником адвокатського об’єднання “Славицька та партнери”, мабуть, пішла по доріжці свого батька Керима Гасанова, який, як інформують обізнані люди, змінив кар’єру у правоохоронних органах на адвокатську діяльність. Ось начебто й все. Досить опосередкована біографія. Ні інтриг,  ані скандалів. Втім, скандали, одним з фігурантів яких стала Антоніна, таки з’явилися, але трохи пізніше…. 

Плівки Вовка

“Прославилася” Антоніна у 2019 році, коли НАБУ оприлюднило так звані “плівки судді Вовка”. На цих записах прізвище Славицької ">згадувалося кілька разів. Так в одному епізоді Вовк, розмовляючи з якимось Олексієм, посилає його в приймальню Сергія Ківалова в Одеській юридичній академії, де Славицька має для нього “подарунок”.

“…ти, коли в п’ятницю приїдеш, у приймальні у Сергія Васильовича є дівчинка Антоніна (мається на увазі помічниця Ківалова Славицька (Гасанова) А.К.). У неї для тебе буде подарунок, добре? .. Я правильно зрозумів, що ти назвав шість, а один, один – це наше з тобою, так? А, все, я зрозумів…”.

ЗМІ припустили, що суддя Вовк розмовляв з колишнім суддею Одеського окружного адмінсуду Олексієм Колесниченком. З Олексієм Колесниченком суддя Вовк, за даними «Слідства.інфо» літав на приватному літаку в Норвегію, вартість оренди якого перевищує його офіційний річний дохід.

В іншому епізоді на аудіозаписах зафіксовано, як член ВККС Сергій Остапець обіцяв віддячити грошима скандальному главі Окружного адмінсуду Павлу Вовку за надану допомогу. Винагорода знову таки передавалась через помічницю Ківалова “Антоніну”, тобто через вже згадану Антоніну Славицьку.

 Фото: Павло Вовк

Те, що скандальний суддя Вовк залучав Славицьку, як посередника для вирішення питань так званих “винагород” говорить, що останній він довіряв. Й це побіжно підтверджує раніше оприлюднену журналістом Сергієм Лещенком інформацію про наявність сімейних відносин між Вовком й депутаткою Славицькою. Лещенко навіть заявляв про наявність у Вовка та Славицької спільної дитини, яку вони ретельно приховують, адже в електронній декларації Славицька вказує свого сина без “по батькові”. 

До речі, у 2019 році Київська міська рада, виконуючи вимоги Окружного адміністративного суду Києва, ухвалила рішення про передачу у власність  Гасановій (Славицькій) Антоніні Керимівні земельну ділянку площею 966,92 кв. метри за адресою місто Київ, Броварський проспект 9-в для будівництва та обслуговування житлового будинку. А чи не сприяв цьому рішенню голова Окружного суду Павло  Вовк – питання відкрите. 

Епілог

Справа судді Вовка й інших фігурантів наразі повністю застопорилась. У червні 2021 Печерський районний суд міста Києва зобов’язав Офіс генерального прокурора закрити кримінальне провадження про перші плівки з кабінету Вовка, процесуальне керівництво в яких здійснює ОГП. Як зазначила сама Славицька по справі скандального судді вона має процесуальний статус “свідка” і, напевно, не переймається, що статус може змінитися на “підозрюваного”. Спокійно відвідує парламент, ухвалює потрібні закони, проживає в затишному будиночку під Києвом спокійно займається вихованням сина та налагодженням свого особистого життя. І ніщо їй не заважає “вигулювати” у сесійній залі сумочку вартістю майже 2 тис. євро адже тепер, завдяки і її зусиллям, відповідальність за незаконне збагачення відсутня, а тому можна нічого не боятись.

bulava.info

Теги: Вовк, Павел Вовк,Павло Вовк,Печерський районний суд,районний суд,Печерський суд,суд,Печерський районний суд міста Києва,ОГП,Киев,Київ,Славицька ,Лещенко,Окружний адміністративний суд Києва,Окружний адміністративний суд ,адміністративний суд Києва,адміністративний суд ,суд Києва,суд ,Антоніна Керимівна,Антоніна Керимівна Славицька,Антоніна Славицька, ВККС Сергій Остапець, ВККС , ВККС Остапець, Сергій Остапець, Остапець,ОПЗЖ Сергій Ківалов,ОПЗЖ Ківалов,ОПЗЖ ,Сергій Ківалов,Ківалов,Віктор Медведчук,Медведчук, Виктор Медведчук,Виктор Медведчук Википедия
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР