СБУ та Атлантична рада продовжать співпрацю для оцінки новітніх загроз та покращення безпекової ситуації в Україні

СБУ та Атлантична рада продовжать співпрацю для оцінки новітніх загроз та покращення безпекової ситуації в Україні
36085 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України та аналітичний центр Атлантична рада (США) продовжуватимуть взаємну співпрацю для оцінки новітніх загроз і покращення безпекової ситуації в Україні, зокрема на сході нашої держави.

Про це йшла мова на зустрічі Голови СБУ Івана Баканова з делегацією центру. Її очолив директор Євразійського центру, п’ятий Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Джон Хербст.

«Ми вдячні американським партнерам за їхню стійку та непохитну підтримку нашої держави. Про неї свідчить спільна заява щодо стратегічного партнерства України та США, підписана президентами наших країн у Вашингтоні минулого тижня», – підкреслив Іван Баканов.

У свою чергу Джон Хербст зазначив, що нинішня зустріч ‒ це чудова нагода для продовження діалогу про безпекову ситуацію в Україні та важливість американсько-української співпраці загалом у протидії російській агресії.

Окрім того, сторони обговорили безпекові виклики, що виникають у регіоні Чорного та Азовського морів, і новітні гібридні загрози з боку РФ.

Голова СБУ підкреслив, що двостороння співпраця з американськими партнерами наразі перебуває на високому рівні. І вона є особливо актуальною, враховуючи постійне порушення країною-агресором режиму припинення вогню, який повинен діяти на сході України з липня 2020 р.

ssu.gov.ua

Теги: Служба безпеки України ,Служба безпеки , СБ Украины, СБ України,Украина,Служба безопасности,Служба безопасности Украины,аналітичний центр Атлантична рада (США),Атлантична рада (США),Атлантична рада ,США, Соединенные Штаты,Соединенные Штаты Америки,Америка,Сполучені Штати,Голова СБУ Іван Баканов,СБУ Іван Баканов,Іван Баканов ,Баканов ,Іван Баканов Вікіпедія,Иван Баканов Википедия,Глава СБУ Иван Баканов,Иван Баканов,Сполучені Штати Америки, Джон Хербст, Хербст
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР