СБУ та Атлантична рада продовжать співпрацю для оцінки новітніх загроз та покращення безпекової ситуації в Україні

СБУ та Атлантична рада продовжать співпрацю для оцінки новітніх загроз та покращення безпекової ситуації в Україні
308229 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України та аналітичний центр Атлантична рада (США) продовжуватимуть взаємну співпрацю для оцінки новітніх загроз і покращення безпекової ситуації в Україні, зокрема на сході нашої держави.

Про це йшла мова на зустрічі Голови СБУ Івана Баканова з делегацією центру. Її очолив директор Євразійського центру, п’ятий Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Джон Хербст.

«Ми вдячні американським партнерам за їхню стійку та непохитну підтримку нашої держави. Про неї свідчить спільна заява щодо стратегічного партнерства України та США, підписана президентами наших країн у Вашингтоні минулого тижня», – підкреслив Іван Баканов.

У свою чергу Джон Хербст зазначив, що нинішня зустріч ‒ це чудова нагода для продовження діалогу про безпекову ситуацію в Україні та важливість американсько-української співпраці загалом у протидії російській агресії.

Окрім того, сторони обговорили безпекові виклики, що виникають у регіоні Чорного та Азовського морів, і новітні гібридні загрози з боку РФ.

Голова СБУ підкреслив, що двостороння співпраця з американськими партнерами наразі перебуває на високому рівні. І вона є особливо актуальною, враховуючи постійне порушення країною-агресором режиму припинення вогню, який повинен діяти на сході України з липня 2020 р.

ssu.gov.ua

Теги: СБУ ,Атлантична рада,Служба безпеки України,Іван Баканов
ПРЯМИЙ ЕФІР