Генпрокурор Ірина Венедіктова відвідала судове засідання у справі МН17 та поспілкувалася із родичами загиблих (ФОТО, ВІДЕО)

Генпрокурор Ірина Венедіктова відвідала судове засідання у справі МН17 та поспілкувалася із родичами загиблих (ФОТО, ВІДЕО)
37360 ПЕРЕГЛЯДІВ

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова побувала на судовому засіданні окружного суду Гааги щодо справи МН17, що відбулося в комплексі юстиції «Схіпхол». Цього тижня там розпочався блок слухань, де слово надали родичам загиблих в результаті збиття малайзійського Боїнгу в небі над Донбасом.

Генпрокурор поспілкувалася із керівництвом Фундації родичів загиблих у трагедії. Один із них втратив сина, невістку і шестирічного онука, інший -  брата, невістку і племінника. Ірина Венедіктова  висловила всім родичам свою підтримку та співчуття і запевнила у відданості України меті встановлення і притягнення до відповідальності всіх причетних до цього злочину світового масштабу.

Під час слухань виступив батько загиблого 12-річного хлопчика, а також подружжя, що втратило 23-річного сина та невістку. Вони розповіли, якими були їхні рідні, як сім’ї переживають трагедію і про прагнення справедливості.

«Це найважча і найемоційніша частина цього надважливого судового процесу, за яким стежить увесь світ. Біль цих людей і їхня надія на правосуддя спонукає всіх нас працювати активніше. Я – керівник Спільної слідчої групи від України. Тут в Нідерландах триває судовий процес, але розслідування не закінчилося. Для мене сьогодні було важливо побачити і почути родичів потерпілих, спілкуватися з ними, показати їм, що Україна продовжує роботу, що ми тримаємо цей фокус і так само прагнемо справедливості, і так само прагнемо правосуддя», – заявила Генпрокурор.

Ірина Венедіктова та українська делегація також вшанували жертв, поклавши символічні соняшники до Меморіалу пам’яті загиблих рейсу МН17 неподалік аеропорту «Схіпхол», звідки вилетів літак «Малайзійських авіаліній». 

gp.gov.ua

Теги: ГПУ, Генпрокуратура ,Генпрокуратура Украины,Генеральная Прокуратура,Генеральная Прокуратура Украины,Генеральный прокурор,Генеральный прокурор Ирина Венедиктова,Генеральный прокурор Венедиктова,Генеральный прокурор Украины ,Генеральный прокурор Украины Венедиктова,Генеральный прокурор Украины Ирина Венедиктова,Генпрокурор,Генпрокурор Ирина Венедиктова,Генпрокурор Венедиктова,Генпрокурор Украины Ирина Венедиктова,Генпрокурор Украины Венедиктова,Генпрокурор Украины ,Генпрокурор ,Украина ,Ірина Венедіктова,Венедіктова,Ірина Венедіктова Вікіпедія,Венедіктова Вікіпедія,Ирина Венедиктова Википедия,Венедиктова Википедия,Малайзійських авіалінії,Меморіалу пам’яті загиблих рейсу МН17 ,МН17 ,справа МН17,Схіпхол,Донбасс,Донбас,Боїнг,Боинг,Генеральний прокурор Ірина Венедіктова,Генеральний прокурор Венедіктова,Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова,Генеральний прокурор України Венедіктова,Генеральний прокурор України ,Генеральний прокурор ,Генпрокурор Ірина Венедіктова,Генпрокурор Венедіктова,Генпрокурор України Ірина Венедіктова,Генпрокурор України Венедіктова,Генпрокурор України ,Україна,Генпрокуратура
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР