Майже 40% прокурорів в країні – жінки, – Ірина Венедіктова на Kyiv Global Summit (ФОТО)

Майже 40% прокурорів в країні – жінки, – Ірина Венедіктова на Kyiv Global Summit (ФОТО)
271441 ПЕРЕГЛЯДІВ

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова взяла участь у Kyiv Global Summit «Жінки. Довіра. Мир». Це захід платформи посилення жіночого лідерства, підвищення ролі жінок у суспільно-політичному житті та пошуку нових ідей і рішень для побудови інклюзивного, мирного, безпечного та сталого світу.

«Жінки роблять багато для миру і безпеки, працюють у цьому напрямі на всіх «фронтах», у тому числі і на нашому – в органах прокуратури. Наразі серед прокурорів у системі 37,7% жінок і всі вони так само захищають державу і притягують до відповідальності злочинців, як і чоловіки. В нас є Департамент представництва інтересів держави в суді, який очолює жінка, і завдяки зусиллям прокурорів цього напряму ми повернули державі 44,5 тисячі гектарів землі цього року. Це більше, ніж площа Одеси і Львова разом», – зазначила Ірина Венедіктова.

Генеральний прокурор зауважила, що рівноправ’я важливий пріоритет для прокуратури, а для неї лідерство в інституції – можливість зруйнувати стереотипи.  

«У сучасному світі досі залишається багато перепон, які стоять на шляху у жінки. Жінки на відповідальних посадах дуже часто стикаються з упередженістю. Нам доводиться докладати багато зусиль, щоб стати авторитетом, а вже його ми маємо використовувати, щоб змінювати країну», – констатувала Ірина Венедіктова.

Генеральний прокурор подякувала організаторам заходу за обговорення актуальних питань як досягнення рівноправного та збалансованого лідерства, розширення можливостей жінок до самореалізації, а також збільшення представництва жінок у політиці та на керівних посадах.

gp.gov.ua

Теги: Ірина Венедіктова,Kyiv Global Summit, прокуратура
ПРЯМИЙ ЕФІР