Денис Монастирський: «У справі «Дельта Банку» будуть нові підозри»

Денис Монастирський: «У справі «Дельта Банку» будуть нові підозри»
302825 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський. 

11 жовтня, слідчі Національної поліції оголосили підозру колишнім керівникам «Дельта банку» у заволодінні понад 1 млрд 144 млн грн. Вирішується питання про застосування відносно п’яти фігурантів запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

«Слідчі Національної поліції під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора вручили підозру колишньому власнику збанкрутілого «Дельта Банку», який разом із чотирма топменеджерами цього банку тільки за цим епізодом підозрюється у розкраданні, привласненні коштів та заподіянні збитків на суму понад 1 мільярд гривень», - поінформував Денис Монастирський. 

Очільник МВС зазначив, що з 2008 року в Україні збанкрутувало більше сотні банківських установ, а понад півтора мільйона українців втратили свої заощадження через зловживання власників та менеджменту банків. 

«Впевнений, що це не остання підозра як у справі "Дельта Банку", так і в інших справах, де окремі банкіри цинічно грабували своїх вкладників», - наголосив міністр.

Встановлено, що водночас власники та топменеджери будували справжні палаци під Києвом та вкладали вкрадені в українців гроші у власний бізнес.

Департамент комунікації МВС

Теги: Денис Монастирський,міністр внутрішніх справ України,Дельта банк, МВС
ПРЯМИЙ ЕФІР