Новинка-2021 серед анестетиків в стоматології

Новинка-2021 серед анестетиків в стоматології
359109 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сучасні анестетики в стоматології. Особливості та наявність в Україні.

Анестетики — це важлива частина істотного медичного втручання в стоматології. Знеболювання супроводжує багато процесів, від короткочасних невеликих втручань, до тривалих хірургічних процедур. Адже важливість забезпечення комфорту пацієнта (а разом з ним і доктора) важко переоцінити. Завдяки впровадженню анестезуючих речовин в стоматологічну практику якість процедур значно зросла. Адже збільшилася не тільки тривалість процесу, а й можливість проводити більш складні операції в ротовій порожнині.

Місце анестетиків в медицині

Звісно, сімейство знеболюючих засобів розвивалося одночасно з медициною. Знайти або створити ідеальний препарат з самого початку — це, на жаль, утопія. Шлях анестезії в медицині довгий, нерідко експериментальний. Багато які відкриття та напрацювання через брак знань про них могли не тільки мати слабкий ефект, а й завдавати шкоди. Так що якщо новинка виявлялася хоча б бездієвою, без негативних наслідків — це вже вважалося не таким і поганим досягненням.

На щастя, сучасна медицина, а особливо область анестезії досить давно вийшла зі сфери прямих експериментів і методу проб і помилок. Більш того, розвиток фармакології, хімії дозволяє створювати дуже безпечні і вкрай ефективні препарати. Досягнення науки вивели знеболювання з категорії сумнівних в одну з передових і безпечних областей медицини.

Сучасна стоматологія та знеболювання

Стоматологія цілком підтримує такий розвиток, і тому анестетики, що застосовуються в ній часто є одними з найбільш передових препаратів в питаннях якості, безпеки та ефективності. Одним з таких препаратів, представлених на території України можна сміливо назвати продукцію компанії Pierrel S.p.A. (Італія) Orabloc (Ораблок) 1: 100,000.

Ораблок — це анестетик місцевої дії, амідного типу. Використовують його при інфільтраційній і провідниковій анестезії. Його основні якості, які полюбилися практикуючим стоматологам: швидкий початок дії і тривалий знеболюючий ефект. Адже дія препарату після введення починається вже через якихось 1-3 хвилини, а триває ефективна анестезія терміном до 75 хвилин, що прекрасно позначається на проведених процедурах. Згідно з дослідженнями, артикаїн, який міститься в розчині, знижує проведення імпульсів по нервових волокнах, так як блокує потенціалзалежні натрієві канали в клітинних мембранах. Якщо говорити трохи більш простіше, він не дозволяє больовим відчуттям поширюватися по нервових волокнах, виключаючи їх відчуття пацієнтом. При цьому не порушуючи природної функціональності як операбельної зони, так і всього організму в цілому.

Характеристика препарату Ораблок

Кілька слів про склад препарату. На 1 мл розчину міститься 40 мг артикаїну гідрохлориду і 0,01 мг адреналіну (епінефрину) в формі адреналіну тартрату. Крім основних діючих речовин міститься ще хлорид натрію, метабісульфіт. Все це накладає деякі обмеження і особливості в застосуванні препарату для безпеки пацієнтів і досягнення найкращого ефекту. Наприклад, пацієнтам, у яких дефіцит холінестерази препарат можна призначати тільки при наявності абсолютних показань до застосування, так як є велика ймовірність збільшення дії медикаменту, як і небажаного посилення його впливу. Люди, які страждають порушенням згортання крові, важких збоїв роботи печінки, нирок, серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом, хронічними бронхітами, стенокардією, серцевою аритмією, атеросклерозом і ще рядом проблем зі здоров'ям входять в групу хворих, яких необхідно вкрай ретельно перевіряти на сумісність з препаратом. Для цього перед початком лікування доктором неодмінно збирається повний анамнез пацієнта, проводиться опитування, з'ясовуються додаткові медичні препарати, що застосовуються пацієнтом. І, звичайно ж, проводять ін'єкційну пробу з введенням від 5 до 10% необхідної дози препарату.

Показаннями до застосування Orabloc 1: 100,000 є хірургічні втручання на слизовій оболонці і кісткових тканинах, на пульпі зуба (ампутація, екстирпація), видалення зламаних зубів, видалення кіст, втручання в слизову ясен, резекція верхівки зубного кореня, інші тривалі хірургічні втручання, що вимагають глибокого і тривалого процесу.

Спосіб застосування

Препарат вводять спеціальним шприцом в зону втручання. Для зручності його випускають у формі розчину в картриджах. Дозування різниться від виду захворювання і необхідної тривалості впливу. Для продовження ефекту доза може збільшуватися. Речовина має локальний вплив, тому в деяких випадках введення проводиться в декількох локаціях. Завжди з метою запобігання внутрішньосудинного введення здійснюють аспіраційну пробу.

Італійський препарат чудово зарекомендував себе на ринку Європи і України. Компанія-виробник має передові технології як виробництва, так і контролю якості. Інший підхід до виробництва такого важливого, і складного препарату уявити просто неможливо. Важливість продукції усвідомлює не тільки виробник, а й постачальники. Тому з боку України перед поставкою проводяться багаточисельні перевірки і сертифікації, крім європейських, які неодмінно проходить препарат перед тим, як потрапити в стоматологічні кабінети. Все це дає впевненість як лікарям, так і пацієнтам в тому, що процедури, в яких буде застосований Ораблок 1: 100, 000 від компанії Pierrel S.p.A. пройдуть бездоганно.

Для замовлення переходьте за посиланням

Теги: анестетик
ПРЯМИЙ ЕФІР