СБУ затримала кандидата в депутати на Донеччині, який вирішив «підзаробити» на місцевих виборах

СБУ затримала кандидата в депутати на Донеччині, який вирішив «підзаробити» на місцевих виборах
282216 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України затримала кандидата в депутати Святогірської міської ради Донецької області. Він хотів взяти участь у виборах, призначених на 31 жовтня 2021 року.

До реєстрації своєї кандидатури для участі у майбутніх місцевих виборах, чоловік обіймав посаду члена територіальної виборчої комісії Краматорського району (ТВК).

Працюючи в ТВК, зловмисник вимагав хабарі від представників політичних сил. У 35 тисячгривень він оцінив свою згоду «закрити очі» на порушення виборчого законодавства.

За даними слідства, хабарник під час реєстрації кандидатів у депутати до міськради спершу свідомо надавав недостовірну інформацію щодо величини реєстраційних внесків, а згодом сам же і виявляв «порушення».

Кандидатів – «порушників» ставив перед вибором: бути недопущеними до участі у перегонах або сплатити йому хабаря за невжиття відповідних заходів щодо виявлених порушень виборчого законодавства.

Правоохоронці затримали кандидата в депутати в центрі Слов’янська під час отримання від представника однієї з політичних сил всієї суми неправомірної вигоди.

Наразі правопорушнику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України та вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення усіх обставин та причетних до правопорушення осіб.

Викриття зловмисника проводилося Управлінням СБУ у Донецькій та Луганській областях спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Теги: Служба Безпеки України, СБУ,Святогірська міська рада
ПРЯМИЙ ЕФІР