Боротьбу з подальшим поширенням COVID-19 в Україні обговорили на нараді у Президента

Боротьбу з подальшим поширенням COVID-19 в Україні обговорили на нараді у Президента
68623 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ситуацію зі зростанням рівня захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19 та заходи, яких вживає влада для протидії пандемії, обговорили учасники традиційної селекторної наради, що відбулася під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що минулого тижня у країні була зафіксована найбільша кількість нових хворих на COVID-19 за добу цієї осені – 23 785. Загалом на сьогодні – 339,5 тис. активних хворих та 45 674 заповнених ліжка. Також за минулий тиждень госпіталізовано найбільшу кількість осіб – 33 551.

«Водночас за тиждень кількість зроблених щеплень перевищила півтора мільйона. Це рекордний показник. Понад мільйон осіб отримали першу дозу вакцини та майже 500 тисяч були щеплені другою дозою», – наголосив він.

Очільник уряду нагадав, що минулого тижня Державна комісія ТЕБ і НС запровадила «червоний» рівень епідемічної небезпеки на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Одеської, Сумської та Херсонської областей. Також з 26 жовтня «червона» зона діятиме в Рівненській та Миколаївській областях.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначив, що якщо враховувати кількість померлих на 100 тис. населення з початку пандемії, показники України є нижчими за середні у Європі, а серед країн з населенням понад 10 млн осіб ми на 11-му місці.

За його словами, поточні показники кількості померлих на 100 тис. населення в Україні втричі менші за пікові значення, які вже пройшли великі європейські країни.

Керівник МОЗ зазначив, що у зв’язку зі зростанням захворюваності на COVID-19 спостерігається збільшення використання кисню в лікарнях. Він доповів про заходи, яких вживає Кабінет Міністрів для безперебійного постачання кисню до медичних закладів. Крім того, Віктор Ляшко повідомив, що НСЗУ збільшить тариф для лікарень за надання допомоги пацієнтам з коронавірусною хворобою, оскільки відповідний пакет послуг включає також забезпечення хворих кисневою підтримкою.

На нараді також обговорили питання щодо розгортання додаткових ліжко-місць у медзакладах для надання допомоги госпіталізованим хворим на COVID-19.

Президент України Володимир Зеленський доручив урядовцям активніше комунікувати з населенням щодо реальної об’єктивної ситуації з поширенням коронавірусної хвороби й тих заходів, яких мають вжити держава та громадяни для боротьби з нею та мінімізації негативних наслідків.

Керівництво Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції доповіло щодо ситуації з перевірками дотримання нових карантинних норм перевезення у міжобласному сполученні. Правоохоронці активно протидіють підробкам COVID-сертифікатів та ПЛР-тестів, за що передбачена кримінальна відповідальність.

www.president.gov.ua

Теги: ПЛР,Денис Шмигаль, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль,Шмигаль,НСЗУ,МОЗ, Віктор Ляшко,Ляшко,Украина, Україна,Президент, Президент Украины,Президент України, Володимир Зеленський, Владимир Зеленский,Володимир Зеленський Вікіпедія, Владимир Зеленский Википедия,Зеленський Вікіпедія, Зеленский Википедия, Президент Украины Владимир Зеленский,Президент Украины Зеленский,Президент Владимир Зеленский, Президент Зеленский, Президент України Володимир Зелнський, Президент України Зелнський , Президент Володимир Зелнський , Президент Зелнський, COVID, COVID-2019, коронавирус, эпидемия, эпидемия коронавируса, пандемия, пандемия коронавируса, епідемія, пандемія, епідемія коронавірусу, пандемія корнавірусу
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР