ДТП з мажором у Харкові: якби не безкарність 2 роки тому, трагедії могло не статися

ДТП з мажором у Харкові: якби не безкарність 2 роки тому, трагедії могло не статися
31340 ПЕРЕГЛЯДІВ

Микола Харківський та смертельна ДТП: якби 2 роки тому батьків «харківського мажора» покарали великим штрафом, цьогорічної трагедії могло й не бути. Таку заяву зробив адвокат Володимир Рисенко.

Батько Миколи Харківського стверджує, що його син — «не мажор»

Ідеться про злочин, який 14-річний Микола Харківський вчинив 2 роки тому. Як розповідає адвокат, хлопець листувався у соцмережах із дівчиною – своєю ровесницею. Листування було образливим з боку хлопця і це побачила мати дівчинки.

«Коля викликав 39-річну матір на "зустріч" (точніше писати "стрілку"). На зустріч у ТРЦ матір прийшла з 19-річним старшим братом дівчинки. Підліток дістав пневматичний пістолет і спокійно зробив 4 постріли в обличчя (саме в обличчя) матері та сина. Пістолет викинув», – пише адвокат.

Результат – у жінки прострілена щока, прострілена гайморова пазуха, в якій застрягла металева кулька з пневмата. Жінці зробили операцію зі встановленням титанової пластини в гайморову пазуху.

mikola harkivskiy
Скриншот із відео з 14-річним Миколою Харківським

Потерпілі заявили цивільний позов із відшкодування матеріальних витрат на лікування та моральної шкоди в розмірі 250 000 гривень.

Микола Харківський, розстріл людей та вирок суду

За умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження Миколі дають 2 роки позбавлення волі з випробувальним строком на 1 рік. Тобто, умовний термін.

Далі суд постановляє стягнути матеріальний збиток – витрати на лікування в розмірі 7 965,00 гривень, оскільки «саме така сума документально підтверджена наданими чеками».

«Факт спричинення потерпілій ОСОБА_1 матеріального збитку у вигляді витрат на придбання титанової пластини та проведення операції у сумі 18 000,00 гривень не знайшов своє підтвердження в судовому засіданні, потерпілою не доведено обставин, на які вона посилалась в обґрунтування позову», – йшлося в рішенні.

Крім того суд дійшов висновку, що потерпіла особа зазнала моральної шкоди. Утім, сума відшкодування – мізерна.

«Потерпіла ОСОБА_1 зазнала моральної шкоди, яка полягає у фізичному болі та почутті образи, яких вона зазнала від неправомірних дій обвинуваченого ОСОБА_3, а тому суд вважає, що розмір моральної шкоди у 15 000,00 гривень потерпілій буде відповідати засадам розумності, виваженості та справедливості».

Суддя Червонозаводського районного суду м.Харкова, що винесла таке рішення – Тетяна Янцовська.

«15 липня 2021 року ця суддя отримала заробітну плату в розмірі 168 965,00 грн. Вона вважає, що на користь потерпілої, яка все життя буде ходити з титановою пластиною в носі (якщо не буде інших ускладнень), достатньо стягнути зі злочинця 15 000,00 (п'ятнадцять тисяч) гривень із заявлених 250 000 грн.

І це буде "буде відповідати засадам розумності, виваженості та справедливості".

А тепер найголовніше. Про "профілактику злочинності", безкарність злочинців і відповідальність судової системи.

Уже 16-річний підліток Микола Харківський виходить із зали судового засідання, сідає за кермо тачки, пише коменти, що може від всього відкупитися, а копи коштують всього 100-200 баксів, та викладає в інсті відео, як порушує правила та посилає копів», – наголосив адвокат.

26 жовтня ввечері в Харкові 16-річний підліток Микола на швидкості за 100 км/год улюбленим «Інфініті» просто розірвав іншу машину. 58-річний водій загинув на місці. Пасажири Миколи Харківського в лікарні. У нього – подряпина на голові.

«Питання студентам і всім нам, дуже м’яке питання, – якби суддя стягнула з батьків Колі 250 000 гривень, то вони дали б 16-річному підлітку ключі від "Інфініті"? Чи відповідає вирок суду "засадам розумності, виваженості та справедливості"?» – наголошує адвокат Рисенко.

Він також наводить коментар батька, який захищає сина.

«Ви хочете зайнятися чорним піаром? Зрозумійте мене просто як батька. Я зараз не хочу говорити, бо все вийде проти мого сина. Вся інформація, яка викладена в інформаційному середовищі, спрямована на те, щоб зробити з Колі злочинця. У машині було ще троє людей, і одна з цих людей була за кермом. Мій син із місця події нікуди не подівся. Можливо, і Микола, а може, і не Микола був за кермом. Зараз мене переповнюють емоції, я жодною мірою не виправдовую нікого, скоєно страшний злочин, немає людини. Чому нічого не було викладено доброго, нічого доброго про людину не сказали, а сказали лише одне погане? Нічого не наводить на думку, що це все спланована акція? У нього пробито голову, в якій жахлива дірка, і я намагався залишити його у «швидкій», у мене нічого абсолютно не вийшло».

Хронологія подій

26 жовтня, 20:45 До Основ'янського відділу поліції ГУНП у Харківській області надійшло повідомлення про ДТП із трьома травмованими та одним загиблими.

21:00 Поліція прибула на місце події за адресою м.Харків, проспект Гагаріна, буд.178, перехрестя з Одеською. Автомобіль рухався у напрямку аеропорту. Разом із копами прибули медики.

dtp kharkiv
16-річного водія, що спричинив ДТП у Харкові, заарештували

У 19-річного потерпілого пасажира Infinity Валерія Коряки діагностували відкрито черепно-мозкову травму, забійну рану тім'яної ділянки голови, забій головного мозку, ймовірну травму грудної клітини, закриту травму живота, садна кінцівок.

Ще один потерпілий внаслідок зіткнення авто – пасажир Infinity Михайло Баранов. У нього діагностовано скальповану рану волосяної частини голови, забій шийного відділу хребта, забій грудної клітини, вивих лівого плеча, забій м’яких тканин правого стегна, стан важкий.

Також було встановлено особу померлого чоловіка на місці ДТП. Це 58-річний водій Chevrolet Aveo Ігор Носов. У нього було виявлено розрив внутрішніх органів. Від отриманих травм, не сумісних із життям, він помер на місці.

27 жовтня Харківська прокуратура повідомила про підозру 16-річному водію Infinity.

28 жовтня 16-річного Миколу Харківського, який спричинив смертельне ДТП, заарештували на 60 діб без права внесення застави.

Теги: ДТП ,Харьков,Харків,Украина,Україна,Chevrolet Aveo ,Ігор Носов,Носов,Infinity ,Михайло Баранов,Баранов,Валерій Коряка,Коряка,ГУНП у Харківській області,ГУНП ,Харківська область,Харьковская область,Микола Харківський,Харківський,Тетяна Янцовська,Янцовська,ДТП з мажором у Харкові,ДТП з мажором ,мажор
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР