СБУ посилює взаємодію між всіма силовими відомствами, що протидіють кіберзагрозам

СБУ посилює взаємодію між всіма силовими відомствами, що протидіють кіберзагрозам
37458 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України виступає за посилення взаємодії між всіма силовими відомствами, що протидіють кіберзагрозам в Україні.

Про це заявив директор Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБУ Андрій Свінцицький під час міжнародної науково-практичної конференції «Протидія кіберзагрозам у сучасному безпековому середовищі: актуальні питання теорії та практики», що була організована спільно з Національним координаційним центром кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України.

«Служба безпеки України готова стати майданчиком для постійного обміну досвідом та досягненнями у галузі кібербезпеки. В умовах гібридної війни така консолідація зусиль силових відомств значно посилить наш оборонний потенціал у цій сфері», - підкреслив Андрій Свінцицький.

За словами співробітника СБУ, наразі силовим відомствам та органам державної влади потрібно посилити співпрацю щодо імплементації існуючої нормативної бази. «Щоб існуючі законодавчі та підзаконні акти у сфері кібербезпеки, мали не лише декларативний характер, а дійсно слугували основою подальшої реалізації конкретних заходів, всім необхідно докласти багато зусиль», - пояснив Андрій Свінцицький.

Нагадаємо, що у серпні 2021 року Президент завтердив нову Стратегію кібербезпеки України.

При цьому СБУ системно боронить кіберпростір України. З початку 2021 року СБУ блокувала роботу 12 «ботоферм» потужністю понад 65 тисяч акаунтів. Через них поширювався антиукраїнський, антивакцинальний та інший деструктивний контент у соцмережах.

Локалізовано більше 1200 кібератак та кіберінцидентів на об’єкти критичної інфраструктури. А для захисту кібербезпеки держави, за матеріалами СБУ, розпочато 427 кримінальних проваджень. 62 зловмисників уже притягнуто до кримінальної відповідальності.

ssu.gov.ua

 

 

Теги: Андрій Свінцицький,Свінцицький, СБУ, СБ Украины, СБ України,Украина, Україна, Служба Безпеки України,Служба безпеки ,Служба безопасности,Служба безопасности Украины,кібербезпека,Киберполиция,Кіберполіція ,кіберпростор
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР