Заволодіння 181 млн грн коштів банку – підозрюють чотирьох директорів фірм та оцінювача

Заволодіння 181 млн грн коштів банку – підозрюють чотирьох директорів фірм та оцінювача
336119 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора в рамках розслідування розкрадання грошових коштів фінансових установ повідомлено про підозру чотирьом директорам фірм та оцінювачу (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, керівники фірм та оцінювач в період 2015-2016 років заволоділи грошовими коштами АТ «Артем-Банк» у сумі 113 млн грн. Керівники підприємств отримували багатомільйонні кредитні кошти на нібито придбання земельних ділянок для подальшого розвитку аграрного бізнесу. При цьому вони достеменно знали про фінансову неспроможність підприємств виконати зобов’язання за кредитними договорами. До злочинної схеми було залучено також оцінювача нерухомого майна. Вона у звітах про експертно-грошову оцінку земельних ділянок, що передавалися в заставу банку як забезпечення за кредитом, завищила їх вартість у понад 10 разів.

В подальшому, заволодівши грошима банку, не маючи наміру виконувати боргові зобов’язання, підозрювані ліквідовували підприємства без повідомлення кредитора. В результаті таких дій банку завдано понад 181 млн грн збитків.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

gp.gov.ua

Теги: Генеральный прокурор Украины Венедиктова,Генеральный прокурор Украины Ирина Венедиктова,Генеральный прокурор ,прокурор , Генпрокуратура ,Генпрокуратура Украины,Генеральная Прокуратура,Генеральная Прокуратура Украины
ПРЯМИЙ ЕФІР