СБУ затримала керівника регіональної Державної судової адміністрації, який втік від слідства після оголошення підозри

СБУ затримала керівника регіональної Державної судової адміністрації, який втік від слідства після оголошення підозри
224234 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України затримала керівника Територіального управління Державної судової адміністрації у Херсонській області, який понад три місяці переховувався від слідства. Наразі зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або застави у розмірі 594 тис. грн.

Чоловіка затримали у зв’язку з тим, що після оголошення йому підозри у липні зловмисник намагався уникнути кримінальної відповідальності та переховувався від слідчих органів і суду. В кінці липня його було оголошено у розшук.

Утікача вдалося виявити у Києві наприкінці жовтня.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Нагадаємо, що СБУ задокументувала цього посадовця категорії «А» на корупційній схемі. Він порушив процедуру державних закупівель і уклав контракт із ФОПом в обхід тендерних норм. У такий спосіб підписав договори на поставки техніки на суму 1 млн 700 тис. грн, 703 тис. з яких, за наявною інформацією, пішли у його кишеню.

Заходи із викриття зловмисника проводили співробітники Головного управління СБУ в АР Крим, Головного управління СБУ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.

ssu.gov.ua

Теги: Служба Безпеки України, СБУ
ПРЯМИЙ ЕФІР