Пропрацьовано різні сценарії дій, зокрема, й введення надзвичайного стану в окремих областях - Денис Монастирський

Пропрацьовано різні сценарії дій, зокрема, й введення надзвичайного стану в окремих областях - Денис Монастирський
11586 ПЕРЕГЛЯДІВ

"РНБО пропрацювала різні сценарії дій, навіть ті, які передбачають введення надзвичайного стану в окремих областях у разі загострення ситуації на кордоні з Білоруссю" -  заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський на брифінгу за результатами наради РНБО у Луцьку.

Як зазначалось раніше, сьогодні, 14 листопада, у місті Луцьк відбулася нарада РНБО щодо додаткових заходів із забезпечення національних інтересів у сфері захисту державного кордону. Участь у нараді взяли, зокрема, міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, в.о. голови ДСНС Сергій Крук, голава Нацполіції Ігор Клименко, голова ДПСУ Сергій Дейнеко та командувач Нацгвардії Микола Балан.

Також Денис Монастирський повідомив, що у разі необхідності "швидкої відповіді на масову присутність мігрантів", на відповідних цих ділянках кордону будуть зводитися тимчасові споруди.

Зараз проводяться відповідні підготовчі роботи, визначені місця дислокації особового складу для посилення Державної прикордонної служби, Національної гвардії, Національної поліції, налагоджена взаємодія з іншими підрозділами територіальної оборони, громадських формувань з охорони громадського порядку.

При цьому він додав, що до охорони кордону з Білоруссю не планують залучати військових зі сходу та півдня країни. 

Департамент комунікації МВС України

Теги: Денис Монастирський,МВС України,кордон з Білоруссю,надзвичайний стан
ПРЯМИЙ ЕФІР