Оболонський райсуд Києва визнав винною суддю столичного суду за керування автомобілем у стані сп’яніння

Оболонський райсуд Києва визнав винною суддю столичного суду за керування автомобілем у стані сп’яніння
85604 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, 17 листопада. 

«Оболонський райсуд Києва визнав винною суддю столичного суду за керування автомобілем у стані сп’яніння. Однак після рішення першої інстанції сторона захисту направила апеляційну скаргу. Зрештою 11 листопада Київський апеляційний суд залишив у силі покарання судді за керування у стані сп’яніння, відхиливши всі апеляційні скарги захисту нетверезої судді. Окрім самого рішення, за моїм дорученням було подано скаргу до Вищої ради правосуддя для надання оцінки такому правопорушенню з боку судді», - зазначив міністр внутрішніх справ.

Він також зауважив, що санкція статті 130 КУпАП передбачає штраф у 17 000 грн з позбавленням права керування автомобілем на 1 рік.

Нагадаємо, 21 липня на столичній Оболоні, транспортний засіб під керуванням судді Деснянського районного суду Києва потрапив у дорожньо-транспортну пригоду. Тоді патрульні поліцейські склали на водійку протокол про адмінправопорушення за вчинення ДТП (ст. 124 КУпАП). А оскільки жінка, яка керувала авто, мала явні ознаки алкогольного сп’яніння, її направили на медичний огляд. І згідно із висновком лікаря ще у липні було підтверджено, що водійка дійсно була нетвереза.

Департамент комунікації МВС України

Теги: міністр внутрішніх справ України,Денис Монастирський,МВС України,Оболонський райсуд Києва
ПРЯМИЙ ЕФІР