Денис Монастирський провів телефонну розмову з Комісаром ЄС із внутрішніх справ Ільвою Йоханссон

Денис Монастирський провів телефонну розмову з Комісаром ЄС із внутрішніх справ Ільвою Йоханссон
114764 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час бесіди, яка відбулась, 16 листопада, очільник МВС України та Комісар ЄС із внутрішніх справ обговорили взаємодію в контексті загострення ситуації на кордонах ЄС.

За словами Дениса Монастирського, Україна зацікавлена в розширенні співробітництва з ЄС для спільного протистояння загрозам гібридного характеру.  

«Ми розглядаємо ситуацію на білорусько-польському кордоні в контексті стратегії Кремля на послаблення Євросоюзу» – зазначив міністр внутрішніх справ України.

Денис Монастирський зауважив, що оцінка подій на кордоні з Білоруссю, країнами Балтії та Польщі дає всі підстави прогнозувати ймовірну ескалацію і нарощення нелегальної міграції на українсько-білоруському кордоні, у зв’язку з чим Україна посилює його охорону.

Очільник МВС України звернув увагу європейських партнерів на доцільність використання другої фази проєкту «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM)», аби облаштувати українсько-білоруську ділянку кордону та покращити матеріально-технічну базу прикордонників для ефективної протидії незаконній міграції та переміщенню контрабанди. 

Довідково

Проєкт «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM)» фінансується Європейським Союзом та втілюється Міжнародним центром з розвитку міграційної політики (ICMPD). Він спрямований на підтримку впровадження реформ, які наближають українську систему управління кордонами до стандартів та передової практики Європейського Союзу в рамках Стратегії інтегрованого управління кордонами України. Проєкт реалізується з грудня 2019 р. до червня 2022 р.

Департамент комунікації МВС України

Теги: Денис Монастирський,МВС України,Комісар ЄС із внутрішніх справ
ПРЯМИЙ ЕФІР