Хто такий Густєлєв, якого зі скандалом звільнив Кличко?

Хто такий Густєлєв, якого зі скандалом звільнив Кличко?
30200 ПЕРЕГЛЯДІВ

Густєлєв має у власності Меrcedes-Benz SL500, однак автівок з таким роком випуску (2004) велика рідкість в Україні. Після того як він пропрацював 3 роки очільником столичного автодору його 67 річна теща купила квартиру в самому центрі Києва за десятки мільйонів гривень. А можливо теща використала власні кошти, адже її чоловік і зять все життя “ремонтують” столичні дороги? Детальніше читайте в матеріалі. 

5 листопада Віталій Кличко звільнив заступника голови КМДА Олександра Густєлєва через затягування робіт з будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу. 

“…Настрій зранку в мене негарний. Сьогодні без попередження заїхав подивитися, що відбувається на Подільсько-Воскресенському мостовому переході. А там, скажу прямо, мало що відбувається. Хоча регулярно чую запевнення профільного заступника, що міст у кінці року «поїде». Але обіцянки залишаються обіцянками, а нам потрібен результат!…”, – написав міський голова Кличко. 

За інформацією ЗМІ, звільнити чиновника могли  тому, що він не знаходив спільної мови з директором Департаменту транспортної інфраструктури Русланом Кандибором і став самостійно випрошувати собі посаду через ОП. 

Що відомо про Густєлєва

Олександр родом із Луганської області, досі має квартиру в селі Зимогір’я, Слов’яносербського району. За десять років після закінчення  Харківського автомобільно-дорожнього інституту в 1993-му, закінчив Харківський національний автомобільно-дорожній університет (спеціальність –  Автомобільні дороги та аеродроми), тому і своє майбутнє він пов’яже  з дорогами, але про це згодом. 

3 1990 до 1998 року пройшов трудовий шлях від слюсаря Харківського заводу тракторних самохідних шасі до начальника автоколони N3 Спецавтобази N11 Луганського облавтодору. З 2003 – заступник начальника Служби автомобільних доріг у Луганської області, а з 2005, в 34 роки стає – начальником Служби. 

У Київський автодор Густєлєв приходить 2014 року і відразу стає заступником генерального директора, а у квітні очолює службу. Однак перед тим три роки працює головою правління дорожнього підприємства ПАТ «Черкаський асфальтобетонний завод». Підкреслюємо це тому, що ймовірно в цей час він заробив неабиякі статки, оскільки саме у 2013 році чиновник придбав квартиру у Києві та елітний автомобіль LEXUS. 

24 лютого 2020 року був призначений на посаду заступника голови Київської міської державної адміністрації. Між іншим, науківець – кандидат технічних наук. 

Декларація 

В декларації за 2020, яка подана 30.01.2021 р., зазначена квартира у Києві на вулиці Княжий Затон, яка придбана у 2013 році. Машиномісце у підземному паркінгу площею 32,1 кв. Два автомобілі та мотоцикл. Зокрема: LEXUS RX 350, 2010 року.  Мотоцикл SUZUKI VZR 1800, 2009 року придбав у 2017 році, вже коли очолював столичний автодор, а Меrcedes-Benz SL500. Купив Сашко 5-ти літрову ластівку у 2020 році. І тут ви думаєте, що побачите скріншот шикарного авто. Однак, упс… ми б з радістю, однак таких автівок 2004 р в Україні в продажу навіть немає. 

Добре, не будемо кривити душею, одне оголошення ми все ж знайшли, такий автомобіль продавався в Одесі за 23 000 дол. Меrcedes-Benz SL500 це такий красивий кабріолет зі своїм елегантним і спортивним дизайном у поєднанні з потужним двигуном V8. За інформацією Benzinsider  Меrcedes-Benz SL500 (2004 рв) автомобілі свого часу коштували 88 000 дол,  і зараз вони не дешеві. Також цілком можна припустити, що автомобіль колекційний і про вартість його можна лише здогадуватись. 

Готівкою Сашко припас кругленькі суми: 25000 USD і 25000 євро. На дружину поклали 95000 євро. На банківських рахунках в дружини 90000 доларів та 65000 євро. 

Дружина Олена Густєлєва, з 2017 року головний спеціаліст відділу ведення суддівського досьє Департаменту суддівської кар’єри Вища кваліфікаційна комісія суддів України. Син Павло Густєлєв закінчує юридичний в Києві, а також займається карате. З 2009 р. по теперішній час – член Київського клубу карате «Shogun». У спортивній кар’єрі Густєлєва молодшого є перемоги Всеукраїнського та Міжнародного рівнів (Всеукраїнський турнір «Dnipro Open 2016» – ІІ місце, Міжнародний турнір Riqa Stars Fudzi Cup 2014 – ІІІ місце).

ФОТО: Павло Густєлєв

В батька, Густєлєва Олександра Олександровича, 1942 року народження, є 12 соток землі в Брусилові над річкою Здвиж. В тому ж таки Брусилові пенсіонер має будинок площею 164,8 на вулиці Булави З.

ФОТО: Земля батька в Брусилові  

Достеменно не відомо чи дійсно пенсіонер придбав собі будинок, чи допоміг син, оскільки дата набуття права 2010 рік. В цей час Густєлєв був замом директора  ДП “Укрдорінвест”, які займаються ремонтом доріг за фінансування іноземних інвесторів. 

Цілком ймовірно, що швидкий кар’єрний  ріст Густєлєва пов’язаний з його тестем Олександром Турченко, також ймовірно, що Густєлєв не розлучається з дружиною через “припакованого” тестя, адже після походеньок із брюнетками та блондинками зумів вийти сухим із води. Тесть Турченко все життя працював на керівних посадах в Укравтодорі. Зокрема у 2004 Олександр Турченко був – начальником Служби автомобільних доріг у Київській області. 2005-06 – директором ДП “Київське обласне дорожнє управління” ВАТ “ДАК “Автомобільні дороги України”. Держслужбовця 5-го ранґу отримав в березні 2008 року. Ну хіба такий тесть та не допоможе зятеві? 

Теща Густєлєва Раїса Турченко зовсім не публічна особа і ніколи бізнесу не мала, народилась в 1950 році, однак в 2017 році придбала квартирку, та таку, яку мало хто з політиків чи підприємців собі дозволяють. Мова про ЖК  Botanic Paradise і квартира 163,1 кв. м, що коштує кілька десят мільйонів гривень. 

Та і жити, здавалося б є де, в тещі і тестя є спільна квартира загальна площа: 102,90, у Києві на вул. Лебедєва-Кумача,12. 

Робочий час

Специфіка даного чиновника в тому, що його робочий час якраз і “не робочий”, тобто такий, де він може робити все, що завгодно. За інформацією видання Голос, він часто зустрічається з різними чиновниками та дівчатами в спортивних клубах, або ж торгових центрах. Так,  21 грудня 2020 року Густєлєв приватно спілкувався з директором КП “Київекспертиза” Михайлом Хорошевським в автомобілі останнього. Дане КП перевіряє обсяги робіт будівельних об’єктів у місті, наприклад, “Київавтодору”. Хорошевський видає документ – висновок – про те, що вартість об’єкта не завищена, не вкрадені бюджетні гроші. Або ж – що вартість завищена та гроші у киян вкрали. Підпис Хорошевського може вирішувати, заощадити чи “роздмухати” будівельний кошторис на десятки та сотні мільйонів гривень. 

Подружка

Як і в пісні Арсена Мірзояна “Подружка” Нащо стосункам сенс, мова якщо йде лише про секс? схоже, що Густєлєв випадкових подруг не має. За інсайдерською інформацією Центру медіарозслідувань Булава, він товаришує з львів’янкою, яка працює в Києві Наталією Форсюк. Наталя працювала в Міністерстві інфраструктури України, заступником міністра з питань європейської інтеграції. На підтвердження, вони в 2018 році, разом входили до складу робочої групи з питань запровадження єдиних правил ремонту та утримання автомобільних доріг, яка була створена за наказом ексміністра Омеляна. 

ФОТО: Наталія Форсюк 

З огляду на колишню посаду Форсюк, також можна припустити, що ця дружба була взаємовигідною. 

Матеріал створено за допомогою аналітичної системи YouControl, Єдиного державного реєстру судових рішень, Єдиного державного реєстру речових прав на нерухоме майно та інших відкритих джерел, в тому числі декларацій.

bulava.info

Теги: Густєлєв,Кличко, Виталий Кличко, Кличко Википедия,Виталий Кличко Википедия,Украина, Україна,Віталій Кличко,Віталій Кличко Вікіпедія, Кличко Вікіпедія,КМДА,Олександр Густєлєв,Руслан Кандибор,Кандибор,Служба автомобільних доріг,дороги,ПАТ «Черкаський асфальтобетонний завод»,ПАТ Черкаський асфальтобетонний завод,Черкаський асфальтобетонний завод,ПАТ,асфальтобетонний завод,Олена Густєлєва,Густєлєва,Dnipro Open 2016,Shogun,Павло Густєлєв,Міжнародний турнір Riqa Stars Fudzi Cup 2014,турнір Riqa Stars Fudzi Cup 2014,Міжнародний турнір ,Riqa Stars Fudzi Cup 2014,Густєлєв Олександр Олександрович,ДП “Укрдорінвест”,ДП Укрдорінвест,Укрдорінвест,ДП,Раїса Турченко,Турченко,ВАТ “ДАК “Автомобільні дороги України”.,ВАТ ДАК Автомобільні дороги України,Автомобільні дороги України,ДП “Київське обласне дорожнє управління”,ДП Київське обласне дорожнє управління,Київське обласне дорожнє управління,ЖК Botanic Paradise ,Botanic Paradise ,ЖК ,КП “Київекспертиза” ,КП Київекспертиза,Київекспертиза ,Михайло Хорошевський,Хорошевський,Київавтодор,Наталія Форсюк,Форсюк
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР