У МВС обговорили стан реалізації українсько-французьких проєктів

У МВС обговорили стан реалізації українсько-французьких проєктів
322744 ПЕРЕГЛЯДІВ

23 листопада, у МВС відбулося засідання української частини Змішаної Українсько-Французької міжурядової комісії з економічного співробітництва під головуванням міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського.

Очільник МВС обговорив з учасниками засідання реалізацію вже існуючих україно-французьких програм співпраці та підготовку до нових масштабних проєктів. 

“Під час робочої поїздки у Францію я поспілкувався з представником французької частини нашої комісії – міністром економіки, фінансів та відновлення Французької Республіки Брюно ле Мером. Він зауважив, що Франція дуже цінує наше співробітництво. Наразі наша мета – актуалізувати стан проєктів, які вже існують, для ефективного виконання двосторонніх угод”, - сказав очільник МВС. 

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров зазначив, що для реалізації проєкту Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС,  вже було передано 22 французькі гелікоптери. 

“Зокрема, минулого тижня Державна прикордонна служба України  отримала два гелікоптери Airbus H-125, які вже оснащені обладнанням для охорони державного кордону України. На сьогодні тривають процедури щодо їх розмитнення та реєстрації. Крім того, в цьому році також планується отримання ще 11 гелікоптерів (H-125 та H-145), що передбачено контрактом. Щодо  французького вертольота Н-145 - це буде фінальне постачання для потреб Національної поліції України. Загалом в наявності у Нацполіції буде 10 гелікоптерів”, - зауважив він. 

За словами Сергія Гончарова, для забезпечення функціонування Системи авіаційної безпеки, пілоти проходили навчання як у Франції, так і в Україні. Вже підготовлено 175 осіб авіаційного складу.

“Також продовжується розбудова наших авіаційних баз, на яких здійснюється зберігання та обслуговування техніки. Побудовано 15 ангарів. Національною поліцією відновлено сучасний аеродром в Каневі. Роботи також проводяться в Держприкордонслужбі, Нацгвардії та ДСНС”, - повідомив заступник міністра.

Своєю чергою глава ДПСУ Сергій Дейнеко зауважив, що контракт з французької суднобудівною компанією OCEA виконується в зазначені строки. 

“Вже на початку наступного року ми очікуємо постачання першого катера для потреб Держприкордонслужби”, - сказав він. 

Окрім того, представники інших міністерств та відомств, які є членами Змішаної Українсько-Французької міжурядової комісії з економічного співробітництва, поінформували Дениса Монастирського про стан реалізації інших проєктів. Зокрема, постачання та локалізацію в Україні виробництва електричних локомотивів компанії ALSTOM для Акціонерного товариства «Українська залізниця»; реконструкцію об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства м. Київ; започаткування проєкту національного авіаперевізника в Україні тощо.

Нагадаємо,  рамках Змішаної україно-французької міжурядової Комісії запрацюють нові проєкти.

Департамент комунікації МВС України

Теги: МВС,МВС України,Денис Монастирський
ПРЯМИЙ ЕФІР