Операція "Полісся": МВС укріплює кордон з Білоруссю у Чорнобильский зоні відчудження на Київщині

Операція "Полісся": МВС укріплює кордон з Білоруссю у Чорнобильский зоні відчудження на Київщині
340188 ПЕРЕГЛЯДІВ

24 листопада, перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін та заступниця міністра внутрішніх справ Мері Акопян проінспектували хід укріплення північного кордону країни в Київській області, неподалік від міста Чорнобиль.

На Чорнобильську зону відчуження припадає 34 км спільного з Білоруссю державного рубежу.

Євгеній Єнін повідомив, що у рамках спільної спеціальної прикордонної операції «Полісся», прикордонні наряди посилено розгортають контрольні пости.

У МВС організували роботу координаційних штабів, об’єднали їхню роботу на центральному та обласних рівнях. А на районному – утворили координаційні групи управління – все, щоб керувати спецоперацією було простіше та ефективніше, а обмін інформацією відбувався миттєво.

“Ми контролюємо основні шляхи, які ведуть до кордону. Також буде здійснюватися перевірка автобусних станцій та вокзалів і проводитимемо попереджувальні заходи в прикордонних населених пунктах. Жодних штучних впливів «братських» держав на Україну не дозволимо!” – запевнив він.

Заступник міністра також повідомив, що уже зараз на кордон прибуває посилення - 8 500 військовослужбовців, про яких раніше згадував Денис Монастирський. Підрозділи МВС застосовують для патрулювання і моніторингу авіацію, безпілотники та інші технічні засоби спостереження.

Також сьогодні розпочалися тактичні навчання. Відпрацьовуються усі сценарії можливої ескалації міграційної кризи у прикордонних містах та селах.

Глава Нацполіції Ігор Клименко нагадав, що бійці Держприкордонслужби, Нацгвардії та Нацполіції розпочали комплекс заходів направлених на злагодженість сил для охорони громадського порядку у прикордонних з Республікою Білорусь містах та районах.

«Ці заходи спрямовані на злагодженість дій Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, Державної прикордонної та міграційної служб з метою забезпечення порядку на прикордонних територіях. Упродовж цього та наступного тижня ми відпрацюємо алгоритми можливих дій мігрантів, тому важливо, аби правоохоронні відомства були готові до усіх ймовірних сценаріїв», – повідомив Ігор Клименко.

«Забезпечення правопорядку на прикордонній території Київщини значно ускладнюється тим, що межа знаходиться на території зони відчуження, — наголосив очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов. — саме тому ми маємо відпрацювати послідовність дій усіх відомств у випадку незаконного проникнення іноземних громадян на територію України».

Нагадаємо, у рамках посилення охорони кордону з Білоруссю розпочалася спеціальна прикордонна операція «Полісся».

Департамент комунікації МВС України

Теги: Євгеній Єнін,МВС України,кордон з Білоруссю
ПРЯМИЙ ЕФІР