Денис Монастирський провів чергову телефонну розмову зі своїм польським візаві Маріушем Камінським

Денис Монастирський провів чергову телефонну розмову зі своїм польським візаві Маріушем Камінським
283033 ПЕРЕГЛЯДІВ

Співрозмовники обмінялися інформацією щодо актуальної ситуації на міжкордонні з Республікою Білорусь, бачення подальшого розвитку подій та відповідних планів реагування.

Міністр внутрішніх справ України розповів про деталі спеціальної прикордонної операції «Полісся». ЇЇ розгорнули, щоб попередити протиправну діяльність з боку іноземців на українській ділянці рубежу з Республікою Білорусь, а також про виділення Кабінетом Міністрів України 175 млн грн на посилення охорони українського кордону.

Своєю чергою очільник польського правоохоронного відомства повідомив про тимчасову деескалацію напруги, а також очевидні ознаки зміни тактики дій осіб, які намагаються прорватися через білорусько-польський кордон, штурмуючи його в різних місцях невеликими групами.

При цьому Маріуш Камінський указав, що за оцінками польської сторони, існує досить висока ймовірність гібридних атак і супроти України, а також запевнив у готовності Польщі рішуче стояти на боці підтримки суверенітету і територіальної цілісності нашої держави.

«Ми свідомі можливих сценаріїв подальшого розвитку подій, які можуть бути реалізовані проти України, щоб  підірвати стабільність нашої держави, розпорошити її увагу та сили, а також, у якийсь спосіб, погіршити її стосунки з Польщею і ЄС», - зазначив Денис Монастирський. 

Очільник правоохоронного відомства України ще раз підкреслив солідарність з Польщею та висловив повагу колегам з МВС Польщі за рішучу непоступливість у питаннях безпеки держави та її громадян.

mvs.gov.ua

Теги: Денис Монастирський,міністр внутрішніх справ України,Полісся,кордон з Білоруссю
ПРЯМИЙ ЕФІР