Влетів на 1,5 мільйона. Оштрафували директора фірми, яка через пункт пропуску «Ягодин» завозила одяг «Pierre Cardin»

Влетів на 1,5 мільйона. Оштрафували директора фірми, яка через пункт пропуску «Ягодин» завозила одяг «Pierre Cardin»
343067 ПЕРЕГЛЯДІВ

Любомльський районний суд визнав винним і оштрафував на 795 тисяч гривень директора товариства з обмеженою відповідальністю «Ньюстрейд» з Харкова за порушення митних правил. Окрім того весь товар конфіскували і зобов’язали сплатити ще понад 11 тисяч гривень за його зберігання.

Відповідну постанова набула чинності 27 жовтня 2021 року.

У листопаді 2020-го на пункті пропуску «Ягодин» співробітники Волинської митниці перевірили автомобіль, який, згідно з товаротранспортними накладними, завозив з Польщі в Україну «косметичні засоби та чоловічий одяг торгової марки «Pierre Cardin». Заявлена в документах вартість товару становила 2,2 тисячі доларів США.

У митників виник сумнів. Після додаткової перевірки з отриманої в порядку митної співпраці інформації від польських колег волинські митники встановили, що на території сусідньої республіки цей товар, згідно експортної декларації, коштував вдесятеро дорожче – 23 тисячі 975 євро.

Водій вантажівки, – йдеться у судових документах, – вдавав, що йому нічого не відомо про подвійну документацію.

Відтак товар вилучили, а протокол про порушення митних правил склали на безпосереднього декларанта, директора фірми «Ньюстрейд» з Харкова Юрія Шевченка.

У квітні цього року Любомльський суд розглянув справу і присудив оштрафувати порушника на понад 795 тисяч гривень, конфіскувати товар в дохід держави і стягнути понад 11 тисяч гривень за його зберігання до розгляду справи в суді.

Юрій Шевченко не погодився з таким рішенням і подав апеляційну скаргу. У Волинському апеляційному суді його адвокат доводив, що докази були недопустимими і у директора «Ньюстрейду» не було злого умислу.

Проте суддя Олег Клок своєю постановою від 27 жовтня залишив скаргу без задоволення, а рішення першої інстанції в силі. Рішення уже набрало чинності.

sylapravdy.com

Теги: Ньюстрейд,Ягодин,Pierre Cardin,Юрій Шевченко,Волинська митниця
ПРЯМИЙ ЕФІР