Тесть на мільярд: родич автодорівця Алмазов нелегально постачає пісок для «Великого будівництва» на Дніпропетровщині

Тесть на мільярд: родич автодорівця Алмазов нелегально постачає пісок для «Великого будівництва» на Дніпропетровщині
40330 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сімейний підряд на «Великому будівництві»: скандал довкола траси на Дніпропетровщині набирає обертів. На 158 км автошляху Н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка з бюджету виділили 13 млрд грн, але пісок для будівництва купують у нелегалів. До чого тут відома компанія «Автомагістраль-Південь» та родинні зв’язки ексзаступника Служби автодоріг області? З’ясовував Денис Гойко.

Поліція відкрила низку кримінальних проваджень щодо піщаних нелегалів, які співпрацюють із компанією «Автомагістраль-Південь» при будівництві дороги державного значення. Однак навіть попри те, що в Царичанському відділку змінилося керівництво, справа не рушила з місця.

Тим часом з кар'єру в Китайгороді стрімко вивозять незаконно намитий пісок. Активісти ВГО «Стоп корупції» зупинили трафік, аби поцікавитись, чи мають водії вантажІвок супровідні документи на вантаж. Але документів так і не побачили.

avtomagistral pivden pisok 2
На точках видобутку працюють автомобілі "Автомагістраль-Південь"

За кілька хвилин біля кар'єру утворився затор. З одного боку, черга на вивезення піску, з іншого – 15 авто чекають завантаження. Незаконна діяльність начебто зупинилась. Впродовж двох годин активісти чекали на місцеву поліцію, однак ті навіть перестали брати слухавку. Таку бездіяльність правоохоронців вже фіксували камери «СтопКору».

То чому поліцейські заплющують очі та відверто ігнорують розкрадання надр України?

Нагадаємо про саму схему. У 2020 році на будівництво дороги Н-31 з держбюджету виділено 13 млрд. Замовник: служба автомобільних доріг Дніпропетровщини. Тут і бере свій початок мільярдна родинна оборудка. Адже тодішній заступник голови САД Владислав Животченко – тесть Дмитра Алмазова, який і придбав земельні ділянки вздовж майбутньої автодороги – по 20 га з кожного боку.

Dnipro_Pisok3
Піщаний нелегал Алмазов запевняв, що має намір розводити рибу

Сам Алмазов заявляв, що планує зробити там ставок для розведення риби.

Проте замість вирощувати рибок, без жодних дозвільних документів власник почав масштабне намивання піску. Уся задіяна у видобутку та збуті техніка має логотип «Автомагістраль-Південь», тобто фактично повний цикл будівництва виконує саме ця компанія.

Проте за документами «Автомагістраль-Південь» має підрядників. До прикладу, купує пісок у ТОВ «Філ Гуд Інкорпорейтед». Якій, своєю чергою, продає копалини «Макс Фіш Резот», засновником та бенефіціаром якої є Алмазов.

Цікаво й те, що Саме ТОВ «Філ Гуд Інкорпорейтед» у 2019 році дала пану Животченку позику у майже півтора млн грн. Також ця компанія є власницею 2Автомагістраль -Схід», яка не повинна взагалі виконувати будь-які роботи на дорозі Н-31. У 2019 році її очолював саме Дмитро Алмазов.

stopcor.org

Теги: Автомагістраль-Південь ,Автомагістраль,Автомагистраль пивдень,Автомагистраль - Юг,Автомагистраль,Велике будівництво ,будівництво ,Дмитро Алмазов ,Владислав Животченко ,Животченко ,Алмазов ,Дніпропетровська область ,Дніпропетровськ, Днепропетровская область,Днепропетровск,піщаний нелегал,Песок,Украина,Дніпропетровщина,САД Владислав Животченко,САД Животченко,САД ,Владислав Животченко,Животченко,Дмитро Алмазов,Алмазов,ТОВ «Філ Гуд Інкорпорейтед»,ТОВ Філ Гуд Інкорпорейтед,Філ Гуд Інкорпорейтед,ТОВ,Макс Фіш Резот
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР