Ексрегіонал Микола Колесник йде в мери Кривого Рогу: конфлікт із Павловим і сумнівне минуле

Ексрегіонал Микола Колесник йде в мери Кривого Рогу: конфлікт із Павловим і сумнівне минуле
280964 ПЕРЕГЛЯДІВ

У серпні цього року українців шокувала новина про те, що мера Кривого Рогу Костянтина Павлова знайшли мертвим на порозі власного будинку. Нові вибори відбудуться у березні 2022-го, та політики – вже у грі. Хто може очолити промисловий центр України? І чим відомий один з імовірних кандидатів – Микола Колесник? Дізнався Кирил Вольний.

Виконувачем обов'язків мера, до проведення позачергових виборів, було обрано Юрія Вілкула, який керував містом з 2010 по 2020 рік. Та й самого Павлова пов'язували теж із ним. Перед другим туром несподівано для виборців багаторічний криворізький голова зняв свою кандидатуру на його користь.

Тим часом народні депутати зареєстрували у Верховній Раді проєкт постанови про призначення позачергових виборів міського голови Кривого Рогу на 27 березня 2022 року. Оприлюднення цієї інформації стало своєрідним тригером: ще до оголошення передвиборчої кампанії деякі з місцевих діячів вже почали заробляти політичні бали.

Одним з ймовірних кандидатів на крісло мера Кривого Рогу називають ексрегіонала Миколу Колесника, відомого у місті під неофіційним прізвиськом «Тайсон».

Колесник Микола Юрійович – бізнесмен, політик, колишній депутат Криворізької міської ради.

Пан Микола двічі балотувався до Верховної Ради України. Вперше – 2014 року, а згодом – 2019-го. Спроби виявились марними. У 2016-му також був кандидатом на посаду мера Кривого Рогу.

nikolay kolesnik

Колесник веде програму на міському телеканалі Фото: скриншот

До речі, саме тоді місцеві ЗМІ повідомляли про конфлікт між колись однопартійцями-регіоналами Колесником та Павловим.

Та знаний у місті Микола Колесник не завдяки цьому. Місцеві подейкують і про його тісні зв'язки у кримінальному світі. Звідти начебто і пішло прізвисько «Тайсон», хоча сам діяч про це згадувати не любить.

Утім, будь-хто зацікавлений цією темою зможе без надмірних зусиль знайти у відкритих джерелах інформацію про темні сторінки біографії Миколи Колесника.

«Перша згадка про нього як про кримінального авторитета на прізвисько «Тайсон» міститься в міліцейській аналітичній довідці «Про стан організованої злочинності в Кривому Розі в 1997-1998 роках». В документі, зокрема, йдеться про «організоване злочинне угруповання Тайсона».

У місцевих ЗМІ навіть можна знайти інформацію, що Колесник відсидів півтора року в СІЗО. Йому нібито інкримінували 206-ту статтю Кримінального кодексу: особливо злісне хуліганство із застосуванням зброї», – повідомив журналіст Кирил Вольний.

stopcor.org


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

По всіх питаннях щодо опублікованого матеріалу звертайтесь на електронну пошту: [email protected]

Теги: Колесник Микола Юрійович,мер Кривого Рогу,вибори мера Кривого Рогу,Костянтин Павлов
ПРЯМИЙ ЕФІР