Траса Ліван - Київ

Траса Ліван - Київ
51299 ПЕРЕГЛЯДІВ

Участь в переправленні нелегалів через український кордон беруть працівники Державної міграційної служби України.

Півроку тому, ДБР затримує начальника одного з відділів на Київщині. Його підозрюють у вимаганні 9 000 доларів США.

Слідчі ДБР з Києва встановили, що посадовець Державної Міграційної Служби, незаконно оформляв посвідки на постійне проживання громадянкам Ліванської Республіки.

Вірменки з Європи

Систематично, на кордонах зупиняють “мандрівників” з підробленими паспортами. Яка їх реальна кількість – не знає ніхто.

У квітні - під час перевірки документів пасажирів мікроавтобуса «Фольксваген», який слідував з України в Польщу, прикордонники Львівського загону виявили двох порушниць кордону.

Щодо паспортів двох «мандрівниць» у прикордонників виникли сумніви. Згодом було встановлено, що жінки пред’явили чужі документи і насправді вони є громадянками Вірменії. Також було з’ясовано, що в Україну жінки прибули законним шляхом.

Крім цього, у «Фольксвагені» прикордонники виявили громадянина України 1957 року народження, який зізнався, що це він надав чужі паспорти громадянкам Вірменії та мав незаконно переправити жінок в одну з країн ЄС.

Сонячна Мальта

А тим часом, аеропорт Бориспіль продовжує бити рекорди. Під час перевірки документів прикордонники виявили фальшиві французький та мальтійський паспорти.

Громадянина Туреччини, який їхав транзитом та використовував для своєї подорожі частково підроблений паспорт Франції, виявили під час повторної перевірки документів. Чоловік прямував на рейс до Мюнхену. Як повідомив іноземець, підробку він придбав у Стамбулі за 10 000 євро. У його липовому закордонному паспорті прикордонники виявили заміну фото на сторінці з установчими даними.

А громадянин Нігерії для візиту в Україну вирішив використати повністю підроблений закордонний паспорт Мальти. Підробку інспектор прикордонної служби виявив одразу під час проведення ідентифікації особи.

Зимова Фінляндія

В результаті ефективного прикордонного контролю співробітники Держприкордонслужби з початку року виявили майже 300 недійсних, підроблених та чужих документів.

Так, прикордонники Львівського загону зсадили одного з іноземців, який прямував до Польщі рейсовим автобусом з чужим документом.

Транспортний засіб прямував на виїзд з України через пункт пропуску «Рава-Руська». Пасажир автобуса надав прикордонникам для перевірки паспорт громадянина Фінляндії. Проте прикордонники відразу засумнівалися щодо приналежності паспортного документа пред’явнику. До того ж, під час бесіди чоловік не міг чітко відповісти на запитання, які стосувалися паспортних даних. Згодом пасажир зізнався, що насправді є громадянином Сомалі.

Статистика 

Минулого року в пунктах пропуску на державному кордоні прикордонниками виявлено майже 2600 осіб з недійсними документами. 526 осіб прямували з підробленими та чужими паспортами.

Ще 268 осіб були без документів. Також протягом 2020 року під час заходів прикордонного контролю співробітники Держприкордонслужби виявили майже 270 фальшивих відміток Держприкордонслужби про перетинання кордону.

Берлін, я люблю тебе

Двоє турків, щоб потрапити до Берліна, підробили паспортні документи на ім’я громадян Греції, а вірменин, прямуючи до Франції, видавав себе за громадянина Чехії.

Двоє громадян Туреччини в аеропорту Борисполя, прямуючи на авіарейс «Київ-Берлін», надали на контроль прикордонникам Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» паспортні документи на ім’я громадян Греції. Та під час контролю експерти з перевірки документів виявили, що паспорти підроблені – в них були замінені інформаційні сторінки з установчими даними.

А громадянин Вірменії транзитом через Київ направлявся до Парижа. У нього прикордонники теж виявили підроблений документ – ID-картку на ім’я громадянина Чехії. Тепер, замість омріяної Франції, вірменин змушений чекати зворотного авіарейсу до Вірменії.

Залягти на дно у Брюгге

В пункті пропуску «Бориспіль» співробітники Держприкордонслужби виявили у іноземця підроблений документ.

Прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» з’ясували, що один з пасажирів подорожує з підробленою ID-карткою Бельгії. Щоправда, порушник виявився не бельгійцем, а громадянином Туреччини. Він зізнався, що підроблений документ йому придбав брат за 1 000 євро.

З допомогою фальшивки громадянин Туреччини хотів дістатися Амстердама.

Франція на замку

А азербайджанець з підробленим словенським паспортом «протестував» українських прикордонників перед поїздкою у Францію.

В аеропорту Одеси прикордонники виявили іноземця з фіктивним документом.

Під час оформлення пасажирів авіарейса, що прибув зі Стамбула, прикордонники виявили громадянина Азербайджану з підробленим документом Словенії.

Чоловік розповів, що планував з цим паспортом незаконно потрапити до Франції.

Іноземець повідомив, що підроблений документ йому допоміг придбати товариш, з яким вони разом працювали на будівництві. Фальшивий паспорт йому обійшовся у 5 тисяч доларів США.

І знову міграційники

На Чернігівщині контррозвідники СБУ викрили групу з колишніх і діючих чиновників обласного управління Державної міграційної служби, органів юстиції та реєстрації місця проживання, представників Держприкордонслужби і бюро перекладів, які займались протиправною легалізацією іноземців. Посадовці налагодили механізм оформлення фіктивних шлюбів іноземців з громадянами України і визнання батьківства.

 «Клієнти» - вихідці з держав так званого «міграційного ризику» та країни-агресора.

Задокументовано, що зловмисники за різні суми систематично підробляли необхідні документи та вносили недостовірні відомості до державних електронних інформаційних ресурсів. Це ставало підставою для оформлення документів на право перебування в Україні вихідцям з країн Близького Сходу та РФ.

При цьому, частина іноземців оформила документи навіть не перебуваючи у нашій країні. Проте, з отриманими підробками вони могли безперешкодно перетинати державний кордон України, а також виїжджати до країн ЄС.

Контррозвідка не спить

Контррозвідники Служби безпеки України викрили та припинили протиправну діяльність міжрегіональної групи, учасники якої підробляли та збували паспорти громадян країн Євросоюзу.

За даними досудового слідства, до групи входили мешканець Рівного та двоє жителів Львівської області. Діяли зловмисники під прикриттям агенції із підбору персоналу для роботи в європейських країнах. Для бажаючих працевлаштуватися за кордоном ділки виготовляли «липові» ID-картки резидентів країн Східної Європи та видавали їх за офіційні документи.

Для виготовлення фальшивок вони облаштували 5 підпільних «типографій» у приватних помешканнях у Львові, Дрогобичі та кількох населених пунктах Рівненщини. Вартість комплекту підроблених документів становила від 300 євро.

За результатами проведення обшуків за адресами проживання та реєстрації учасників групи виявлено чорнову документацію, банківські картки та мобільні телефони із доказами протиправної діяльності, а також оргтехніку, яку використовували для виготовлення фальшивок.

Легалізація іноземців

На Київщині Служба безпеки України викрила факти незаконної легалізації в нашій країні іноземців, у тому числі злочинців, які перебувають у міжнародному розшуку. 

За даними досудового слідства, організував нелегальний «бізнес» раніше судимий за тяжкі злочини мешканець столиці. Підпільний «паспортний стіл» він облаштував у помешканні своєї родички в Броварах.

Через зв’язки у кримінальних колах чоловік скуповував крадені документи та переробляв їх під нових власників: змінював персональні дані та вклеював чужі фото. Вартість підробок становила від 600 до 4000 доларів США. Замовниками такої «натуралізації» були в основному вихідці з азійських країн, термін перебування яких в Україні закінчився, та розшукувані злочинці.

Затримали правопорушника у Шевченківському районі столиці під час продажу біометричного закордонного паспорта черговому клієнту за 1100 доларів США. Раніше правоохоронці задокументували отримання ним 2 тисячі доларів за виготовлення підробленого водійського посвідчення та паспорта громадянина України.

За оперативною інформацією, незадовго до викриття зловмисник отримав замовлення на виготовлення документів для групи екстремістів, які планували виїхати через Україну до ЄС.

Тисячі фальшивих документів

СБУ затримала учасників організованої групи, які виготовляли тисячі фальшивих документів для нелегальної міграції іноземців до ЄС.

СБУ затримала учасників організованої групи, які налагодили механізм незаконної легалізації на території нашої держави іноземців для подальшого переправлення до країн Євросоюзу.

Зловмисники виготовляли фальшиві паспортні документи держав ЄС для вихідців з країн підвищеного терористичного ризику з Середньої Азії та Близького Сходу. Оперативники спецслужби задокументували понад 300 епізодів виготовлення підроблених ID-карток та закордонні паспорти країн Євросоюзу. Також встановлено понад 20 так званих «оптових замовників» фальшивих документів у 12 регіонах України.

Середній обсяг підроблених документів становив від 200 до 320 одиниць щомісяця. Орієнтовна кількість виготовлених зловмисниками фальшивих документів за період діяльності злочинної групи з початку 2017 року становить майже 4 тисячі.

За результатами проведення спецоперації на території Чернівецької, Львівської та Тернопільської областей оперативники спецслужби викрили всіх учасників злочинної групи, у тому числі «оптового замовника» – співробітника Національної поліції. Також блоковано роботу цеху з виготовлення підроблених документів.

Під час слідчих дій правоохоронці вилучили у зловмисників зразки фальшивок, обладнання для їх виготовлення, велику суму у готівці, отриману від протиправної діяльності, та інші речі, що мають доказове значення. Всі вони будуть направлені на експертизу. Крім того вилучено 5 одиниць вогнепальної мисливської зброї, яка зберігалася без відповідних дозволів та з ознаками переробки.

"Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" у межах проєкту «Серія антикорупційних журналістських розслідувань - Шлях до Європи. Як злочинці та терористи з Африки та Азії - незаконно - потрапляють до Європейського Союзу - за маршрутом Росія - Білорусь - Україна». Матеріал відображає позицію авторів і не обов'язково збігається з позицією Міжнародного фонду "Відродження". 

detectives.org.ua

Теги: Державна міграційна служба України,Державна міграційна служба ,міграційна служба України,міграційна служба ,Україна,Украина,мігранти,Ліванська Республіка,США,ДБР,Вірменки з Європи,Вірменки ,Європа,ЄС, Євросоюз,Європейський Союз,Польща,Мальта,Фінляндія,Сомалі,Мюнхен,Стамбул,Бориспіль,Туреччина,Держприкордонслужба,ID-картки,міграційники,СБУ, СБ Украины, СБ України, Служба Безпеки України,Служба безпеки,Служба безопасности,Служба безопасности Украины,Київ,Ліван,Киев
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР