На скандальне будівництво з «депутатським дахом» ЖК «31Z» завітали правоохоронці (фото)

На скандальне будівництво з «депутатським дахом» ЖК «31Z» завітали правоохоронці (фото)
348876 ПЕРЕГЛЯДІВ

16 грудня у столичному ЖК «31Z» відбувся примусовий огляд зі зрізанням замків на підставі ухвали суду про примусовий огляд, оскільки забудовник систематично перешкоджав поліції та контролюючим органам потрапити на територію будмайданчика. Повідомив активіст ВГО «Стоп корупції» Максим Томілов, що перебував безпосередньо на місці подій.

Цей об’єкт пов’язують із народним депутатом України Андрієм Пузійчуком. Саме він є рідним братом колишнього директора ТОВ «ОФІСНИЙ ЦЕНТР «ПОЗНЯКИ» Віталія Пузійчука. Який виступає замовником будівництва  житлового комплексу за адресою вул. Драгоманова, 31-З у місті Києві.

Тому мабуть не дивно, що для огляду потрібна ухвала суду та спец група. А для здійснення перевірки за участі представника замовника, складання акту і вручення припису тоді мабуть необхідно застосовувати примусовий привід.

Нагадаємо, що це вже не перша спроба контролюючих органів потрапити на об’єкт будівництва. З метою перевірки відповідності будівництва екологічному законодавству тричі на об’єкт здійснювали виїзд державні інспектори Держекоінспекції Столичного округу. Тоді не допомогла навіть присутність правоохоронців.

Активісти вирішили приєднатися до огляду.

«Ми приїхали на вул. Драгоманова, 31-З. Там з низкою кричущих порушень законодавства будується житловий комплекс, який так і називається – «31Z». Активісти приїхали запитати, чому забудовник не допускає представників контролюючих органів для проведення перевірки. І чи відомо в відділі продажу та на будмайданчику, що будує він незаконно», – розповідає Томілов.

до ЖК

Поліцію не пускажи на територію ЖК, тож правоохоронці були змушені зрізати замки Фото: СтопКор

«Наші спроби потрапити чи то до відділу продажу, чи то на будівельний майданчик  були марними до появи представників поліції Дарницького району для проведення примусового огляду з ухвалою суду. Також, вони до огляду залучили контролюючі органи, а саме: Держпраці, Держекоінспекцію та Держгеокадастр», – повідомляє правозахисник.

до ЖК

Будівництво ЖК "31Z" Фото: СтопКор

Активісти вирішили приєднатися до огляду.

«Поліцію не хотіли пускати незважаючи на те, що вони надавали ухвалу суду. Тому було викликано групу та зрізані замки вхідні на воротах. Ми зайшли на будівництво та не побачили жодних представників від забудовника. Було проведено повний огляд і наприкінці всі експерти з контролюючих органів дали свої висновки», – розповідає він.

Наразі, висновки повідомити неможливо, оскільки вони є частиною таємниці досудового слідства. Результати огляду будуть додані в рамках кримінальної справи, всі коментарі експертів також враховуватимуться.

«На жаль, ось такий примусовий обшук зі зрізанням замків – це єдиний спосіб потрапити на будівництво. Тому що замовник відмовляється пускати і правоохоронні та контролюючі органи. А тим більше журналістів та активістів на дане будівництво. Мабуть, їм є що приховувати, оскільки на будівництві безліч порушень», – зазначив Томілов.

Зокрема, йдеться про наступні порушення:

  • нецільове використання земельної ділянки, адже дана територія призначена для громадської забудови;
  • зняття верхнього шару родючих грунтів без відповідного дозволу
  • під час перевірки Департамент земельних ресурсів ВО Київської міської ради, КМДА встановлено незаконний демонтаж фундаменту колишньої адмінбудівлі;
  • 10 грудня 2020 року був наявний проєкт про розірвання договору оренди, проте на порядок денний питання не було винесено.

Зазначимо, девелопером даного об’єкту, який продає квартири в ЖК є «Нерухомість від Ковальської». Об’єкт «31Z» розташований на столичних Позняках. Світлана Ковальська – директор заводу залізобетонних конструкцій № 3 ДБК-1. На її честь названа промислово-будівельна група «Ковальська». Примітно, що у квітні 2021 року активісти ГО «Стоп корупції» виявили, що вантажівки, які незаконно возять пісок із території неподалік від столичних Позняків, прямували для вивантаження нібито на завод залізобетонних конструкцій ім. Світлани Ковальської.

Наразі керівником заводу Ковальської значиться Євген Гвоздарьов.

Уповноваженою особою «Ковальська нерухомість» є Сергій Пилипенко. Сама ж фірма зареєстрована на Кіпрі.

Нагадаємо, що у 2019 році СБУ та Генеральна прокуратура арештували рахунки підприємства групи «Ковальська» ТОВ «Бетон Комплекс».

stopcor.org

Теги: ЖК 31Z,Андрій Пузійчук,Андрій Пузійчук депутат,Пузійчук депутат,ТОВ ОФІСНИЙ ЦЕНТР ПОЗНЯКИ,Світлана Ковальська,Ковальська нерухомість,Сергій Пилипенко
ПРЯМИЙ ЕФІР