СБУ затримала агента російських спецслужб, який спланував низку терактів в Одесі

СБУ затримала агента російських спецслужб, який спланував низку терактів в Одесі
53050 ПЕРЕГЛЯДІВ

Співробітники СБУ викрили агента російської військової розвідки, який спланував серію терактів в Одеській області. Зловмисника затримали «на гарячому», коли він вербував виконавця для майбутніх злочинів.

За інформацією СБУ, агентом виявився іноземець, який періодично приїжджав в Україну за завданням російських спецслужб. Його кураторами були представники російської військової розвідки, які діють з території невизнаної Придністровської молдавської республіки.

Головним завданням зловмисника було розхитування суспільно-політичної ситуації в Одеській області через проведення диверсій та терористичних актів. Уже встановлено, що він організував підпал військового автомобіля ЗСУ в Одесі у грудні 2021 року, облив пам’ятник загиблим у війні з РФ українцям.

Наступними об’єктами посягання агента мали стати офіси волонтерських та громадсько-політичних структур патріотичного спрямування, а також військова техніка в Одеській області.

Таким чином російські спецслужби хотіли провести інформаційно-психологічні спецоперації в контексті нібито «наявності на території Одеського регіону проросійського підпілля та антиукраїнських настроїв населення».

Співробітники СБУ затримали організатора під час його зустрічі із виконавцем. Зловмисник ставив нове завдання щодо підпалу військової техніки та передав гроші за попередній підпал автомобіля ЗСУ.

Наразі слідчі СБУ повідомили агенту про підозру за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Заходи із викриття та документування зловмисників проводили співробітники СБУ за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

ssu.gov.ua

Теги: новости,Украина,Одесса,СБУ , СБ Украины, СБ України, Служба Безпеки України,Служба безпеки,Служба безопасности,Служба безопасности Украины,Новини,Україна,Одеса, агент російських спецслужб, російські спецслужби,ЗСУ,РФ,Одеська область,низка терактів в Одесі,теракти в Одесі,теракти ,теракти Одеса
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР