Побив директора та забрав печатку: у Бердянську Козаченко силою захоплює «Азовкабель», – журналіст

Побив директора та забрав печатку: у Бердянську Козаченко силою захоплює «Азовкабель», – журналіст
290969 ПЕРЕГЛЯДІВ

Було ваше – стане наше. У Бердянську одесит Олексій Козаченко вчиняє протиправні дії з метою повністю прибрати до рук «Азовкабель». Як від рук нардепа страждають партнери? Та навіщо, вже маючи вагому частку акцій, захоплювати підприємство силою? Розбиралася Діана Ловська.

Як коментує комерційна директорка ПрАТ «Азовкабель» Катерина Денисенко, всього за декілька років керування Олексій Козаченко перетворив колись успішний завод ледь не на банкрута.

«Мені важко сказати, що сталося з успішним підприємством з 2009 по 2014 роки. Але у 2014-му, коли я опинилася на підприємстві, воно було у сумному стані. Там не було фінансів – був повний хаос», – зазначає вона.

Відтоді управління батьківським бізнесом Катерина Денисенко бере у свої руки та стає комерційним директором підприємства. Через фінансові труднощі «Азовкабель» залучає донора. Яким стає фірма Олексія Савченка – давнього знайомого Катерини.

Катерина Савченко

Катерина Савченко (Денисенко) Фото: СтопКор

За словами Олексія Савченка, завод тоді перебував у дуже складній ситуації: заборгованості, відсутність будь-якої зрозумілої політики, контрактної бази, сировинних ресурсів. А ще – непогашені кредити: на підприємстві не вистачало близько 1,5 млн грн.

До речі, Олексій Козаченко тоді залюбки дав згоду на фінансування ПрАТ.

Тож колектив нарешті почав освоювати нові види продукції. На заводі розширюється асортимент, починається продаж – бізнес іде вгору.

Але як тільки Козаченко отримує контрольний пакет акцій, на ПрАТ «Азовкабель» спалахнув конфлікт.

«У березні 2021 року відбувається незаконне засідання наглядової ради підприємства без члена цієї ж ради – Ірини Денисенко. До того ж збори чомусь влаштовують не у Бердянську, а за пів тисячі кілометрів – в Одесі. На цьому таємному зібранні Олексій Олексійович разом зі своїм сином Олексієм Олексійовичем знімає з посади генерального директора Максима Забіяку. А вже наступного дня екснардеп, потрапивши до кабінету генерального директора, завдає йому тілесних ушкоджень», – розповідає журналістка Діана Ловська.

Прихопивши з собою статут із печаткою, Козаченко їде до реєстратора, щоб самочинно зняти з посади директора.

Зокрема, про це йдеться у висновку Міністерства юстиції.

Висновок Мін'юсту

Висновок Мін'юсту Фото: скриншот

«Колегія дійшла висновку, що Козаченко Олексій Олексійович не мав права подавати документи від імені ПрАТ "Азовкабель", а тому державний реєстратор Щербина О. С. повинна була відмовити у проведенні державної реєстрації щодо Товариства, на підставі пункту 1 частини першої статті 28 Закону. Беручи до уваги характер порушень у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, Колегія вважає, що є достатні підстави для тимчасового блокування реєстратору Щербині О. С. доступу до ЄДР», – зазначено в документі.

stopcor.org

Теги: Козаченко Олексій Олексійович,Азовкабель,Катерина Савченко,Мін'юст,Рейдерське захоплення,рейдерство
ПРЯМИЙ ЕФІР