Київська міська клінічна лікарня №8 під керівництвом Анатолія Пілецького внесла вагомий за обсягом і якістю внесок лікувальних послуг у боротьбу з пандемією COVID-19

Київська міська клінічна лікарня №8 під керівництвом Анатолія Пілецького внесла вагомий за обсягом і якістю внесок лікувальних послуг у боротьбу з пандемією COVID-19
339134 ПЕРЕГЛЯДІВ

Київська міська клінічна лікарня №8 це багатопрофільний медичний заклад, що забезпечує висококваліфіковану спеціалізовану стаціонарну допомогу дорослому населенню м. Києва. Лікарня на 870 ліжок протягом довгого часу залишається найпотужнішою в столиці і має ліцензію на провадження медичної практики за спеціальностями: організація і управління охороною здоров’я, акушерство і гінекологія, алергологія, анестезіологія, гастроентерологія, дерматовенерологія, ендокринологія, ендоскопія, епідеміологія, кардіологія, імунологія фізкультура, медична психологія, неврологія, нейрохірургія, ортопедія і травматологія, отоларингологія, офтальмологія, патологічна анатомія, психіатрія, психотерапія, рентгенологія, рефлексотерапія, терапія, трансфузіологія, ультразвукова діагностика, хірургія. У КНП “КМКЛ № 8” працює більше тисячі співробітників, у тому числі, 163 лікаря, серед яких 2 доктори і 12 кандидатів медичних наук, 5 Заслужених лікарів України, а також 374 молодих фахівця з медичною освітою.

КМКЛ № 8 є базовою клінікою цілого ряду кафедр: – ортопедії та травматології №1 НМАПО ім. П. Л. Шупика; – гастроентерології, дієтотерапії та ендоскопії НМАПО ім. П. Л. Шупика; – хірургії та судинної хірургії НМАПО ім. П. Л. Шупика; – клінічної, лабораторної імунології та алергології НМАПО ім. П. Л. Шупика; – анестезіології та інтенсивної терапії НМАПО ім. П. Л. Шупика; – пластичної хірургії та комбустіології НМАПО ім. П. Л. Шупика; – поліклінічної підготовки та сімейної медицини Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця. Щороку в Київську міську клінічну лікарню №8 звертається за допомогою 60 тисяч осіб, 27 тисяч з них проходять курс стаціонарного лікування, в половині випадків невідкладного. За показниками основної діяльності лікарня займає одне з провідних місць серед клінічних лікарень системи охорони здоров’я Києва. Успіхи медичного закладу значною мірою є заслугою його керівника, головного лікаря лікарні № 8 Анатолія Михайловича Плисецького.

Анатолій Михайлович розпочав трудову діяльність у 1979 році. Після закінчення лікувального факультету Вінницького медичного інституту ім. М.і. Пирогова він обійняв посаду цехового лікаря-терапевта поліклініки №3 Мінського райздороввідділу м. Києва. Посаду головного лікаря Київської міської клінічної лікарні №8 Анатолій Пілецький зайняв 1 січня 1999 року, коли установа була створена шляхом виділення в структурний підрозділ у зв’язку з реорганізацією Територіального медичного об’єднання. За плечима у доктора Пілецького довгий трудовий шлях, тисячі врятованих життів і вилікувалися пацієнтів. Високі заслуги лікаря визнані і державою, і медичним співтовариством. Діяльність доктора Пілецького відзначена Подякою Президента України, Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, Подякою голови Київської міської державної адміністрації та голови Оболонської районної державної адміністрації М. Києва. Він нагороджений Почесним знаком “Відмінник охорони здоров’я” (1990), носить почесне звання «Заслужений лікар України» (1997), а в 2004 році обраний академіком Української академії наук.

Професійне зростання лікаря сьогодні неможливий без великих наукових знань. Анатолій Пілецький автор 82 робіт наукового та 4 навчально-методичного характеру, співавтор підручника, монографії та 2-х актуальних навчально-методичних посібників. У 2004 році він захистив дисертацію і отримав вчений ступінь Доктора медичних наук. З 2010 року о.м. Пілецький доцент кафедри клінічної, лабораторної імунології та алергології НМАПО імені П. Л. Шупика. Роки керівництва медичним колективом Київською міською клінічною лікарнею №8 Анатолій Михайлович відверто називає непростими. “Практика керівництва великим колективом і управління найпотужнішою в місті лікарнею щодня іскрить емоціями. Мистецтво керівника-почути кожного і прийняти рішення, а також мотивувати його проявити ініціативу» – каже лікар. Керувати однією з найбільших в країні лікарень і цілим колективом медиків Анатолію Михайловичу допомагає не тільки особистий управлінський досвід, а й спеціальна освіта.

У 1986 році доктор Пілецький закінчив річні курси з організації охорони здоров’я при Всесвітній організації охорони здоров’я, а в 1990-му йому була присвоєна вища кваліфікаційна категорія в організації та управлінні охороною здоров’я. За безпосередньої участі Анатолія Михайловича Пілецького були побудовані та відкриті пологовий будинок №4, МСЧ «Маяк», Київська міська клінічна лікарня №8, Київська міська дитяча клінічна лікарня №1, перший в Україні та м.Києві діагностичний центр. Більше, ніж дипломи міжнародного рівня йому допомагає в керівній роботі величезний лікарський і людський досвід, вміння чути і розуміти, а головне, звичка знаходити в своїх колегах риси, які для нього самого є еталонними. Мозаїка рис професіоналізму і людських якостей у кожного лікаря своя, вважає головлікар, головне це зуміти побачити позитивну індивідуальність кожного.

Як багато відбулися люди, Заслужений лікар Анатолій Пілецький говорить про себе мало і стримано. Нам вдалося лише дізнатися, що він вкрай негативно ставиться до самолікування і не підтримує тотальне реформаторство в медичній галузі. “- Щоб вижити в ситуації, що склалася, а крім того ще й поліпшити її, не потрібно винаходити велосипед. Лікувальні заклади краще просто відремонтувати, оновити технічне оснащення, адже наявне відпрацювало відведений Нормативний термін тричі, а то й більше. Вважаю, що головна реформа сьогодні це зберегти те, що є» – сказав доктор медичних наук Пілецький в одному з інтерв’ю. Тверезий погляд Анатолія Михайловича Пілецького на організацію медицини та його управлінську майстерність допомогли колективу Київської міської клінічної лікарні №8 зустріти пандемію covid-19 з більшою готовністю, ніж багато їхніх колег.

Згідно з розпорядженням керівника робіт від 27 серпня 2020 року №67, лікарня №8 міста Києва була внесена до списку закладів охорони здоров’я, призначених для госпіталізації пацієнтів з гострим респіраторним захворюванням COVID-19, викликаним коронавірусом SARS – CoV – 2. Колектив медиків під керівництвом Анатолія Михайловича Пілецького зустрів небезпечну хворобу з мужністю і професійною готовністю. Лікарня запрацювала в режимі інфекційного стаціонару. У 2020-му році 400 профільних ліжок стаціонару було перепрофільовано в інфекційні, в 2021-му ще 718 ліжок. Надаючи хворим коронавірусною інфекцією допомогу протягом 8 місяців у 2020 році та 7 місяців у 2021 році, Київська міська клінічна лікарня №8 внесла вагомий за обсягом та якістю лікувальних послуг внесок у боротьбу з пандемією у місті Києві. За 2020-2021 роки лікарями та медиками цього медичного закладу було проліковано 7698 хворих коронавірусною хворобою.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу telegram-cloud-photo-size-2-5415988515587601888-y.jpg

Ця колективна заслуга у величезній мірі стала результатом діяльності головного лікаря лікарні, доктора медичних наук, заслуженого лікаря України Анатолія Пілецького. Лікарський дар і управлінські навички Анатолія Михайловича допомогли яскравому і згуртованому колективу відповісти на виклики часу, освоїти продиктовані пандемією нові методи лікування і перебудувати свою роботу таким чином, щоб допомогти якомога більшій кількості хворих. Обурює те, що проти Анатолія Михайловича організована інформаційна атака. 14 квітня 2021 року у випуску ТСН на телеканалі 1+1 вийшов репортаж «у Києві на хабарі затримано завідуючого моргом». Автори навмисно постаралися прив’язати до інциденту Анатолія Пілецького, аргументуючи це тим, що «завідувач патологоанатомічним відділенням безпосередньо підпорядковується головному лікарю. Керівництво лікарні поінформоване про всі дії, які відбуваються в структурному підрозділі лікарні і, очевидно, такі дії вчиняються за згодою керівництва

Слідом за звинуваченнями в ЗМІ послідувало звернення до постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики з рекомендацією звільнити директора КНП «Київська міська клінічна лікарня №8 Анатолія Пілецького із займаної посади». З’ясувалося, що за спробою скомпрометувати заслужену людину і видатного лікаря стоїть якась приватна похоронна компанія, яка незаконними методами намагається зайняти монопольне місце на ринку ритуальних послуг Києва. За безцінь орендуючи приміщення комунальних лікарень і нав’язуючи рідним вже практично монополізувало згаданий ринок. Також регулярно фіксуються випадки, коли співробітники похоронної мафії першими приїжджають на виклики 102 і 103.

На відміну від лікарів, які перед обличчям пандемії та інших викликів тривожного часу мужньо борються за життя і здоров’я кожної людини, кримінальним монополістам, найбагатшим на людському горі, вигідні смерті і продажні (або просто «свої») співробітники лікарняних моргів. Не зумівши не тільки домовитися з Анатолієм Михайловичем Пілецьким, але навіть потрапити до нього на прийом, кримінали з похоронної мафії міста спробували розгорнути брудну наклепницьку кампанію проти заслуженого лікаря. Махінатори недооцінили масштаб особистості доктора Пілецького, його життєвого досвіду, академічних знань та активної громадянської позиції. Національна поліція і Антимонопольний комітет України вже займаються злочинною діяльністю ОЗУ, яка зробила смерть прибутковим бізнесом. Ще перш, ніж послідувала реакція контролюючих органів, на шляху у похоронних бандитів став колектив медиків КНП “Київська міська клінічна лікарня № 8”, яким керує Заслужений лікар України, Доктор медичних наук Пілецький Анатолій Михайлович.

politinfo.com.ua

Теги: Київська міська клінічна лікарня №8,Пілецький Анатолій,Пілецький Анатолій Михайлович
ПРЯМИЙ ЕФІР