Як одіозна забудовниця Влада Молчанова потопила в корупції Кличка та його оточення

Як одіозна забудовниця Влада Молчанова потопила в корупції Кличка та його оточення
334422 ПЕРЕГЛЯДІВ

Почну допис нетипово — з компліменту бенефіціарці Stolitsa Group Владі Молчановій. Так, наш світ не лише із білого чи чорного, і навіть у будівельних відморозків можуть бути якості, що мені в них подобаються.

Така якість Молчанової — це її унікальна здатність вдячно топити в лайні корумпованих політиків і чиновників, що обслуговують її афери.

Жертвами Молчанової на днях стали такі відомі особистості, як Кличко — мер, особливо наближені до нього депутати Київради Дмитро Білоцерковець та Andriy Strannikov і в цілому УДАР в Київраді.

Мова йде про розвиток подій щодо реалізації мега-скандального ДПТ на Мінському масиві, де всупереч Генплану Києва для чергової афери спонсорки Юлія Тимошенко та партії Батьківщина на території сільгосппризначення намалювали житловий мікрорайон.

В минулий четвер, 13 січня, Департамент містобудування КМДА видав МУО на забудову ділянок ДП «НДВА «Пуща-Водиця» відповідно до цього, затвердженого Київрадою 10.06.2021, ДПТ.

Перш ніж переходити до самих МУО, я трохи нагадаю про попередній розвиток подій навколо ДПТ, бо без цього оцінити нинішній розвиток подій неможливо.

Одна із проблем цього ДПТ, яка найбільше б’є по репутації «захисника місцевого самоврядування і прав киян» Кличка у разі підтримки афери його фракцією — це знесення понад 500 гаражів кооперативу «Мінський».

Замість приватних і законно побудованих у часи царя Гороха гаражів, у ДПТ намалювали багатоповерхові паркінги на 1880 машиномісць (це понад 60% всіх паркомісць, запланованих у ДПТ для нового мікрорайону на 6300 квартир).

16.01.2022

16.01.2022

Зрозуміло, що члени кооперативу зібрали підписи і виступили категорично проти таких намірів, але підлеглі Кличка при розробці ДПТ їх звично послали на три букви і тупо проігнорували подані пропозиції.

Проблема № 2 — занадто очевидне шахрайство із розрахунком кількості майбутніх мешканців. Ви вірите, що в 6300 квартирах буде жити лише 11400 людей по 32 м.кв. на кожного? Ніхто в це шахрайство не повірив, тож відразу постало питання нестачі місць в запланованих ДНЗ та школах, бо заклали їх під підтасовані показники.

В результаті тривалих дискусій, голоси на ДПТ нашкрябали, але (!) для цього в рішення про затвердження дописали новий пункт із наступними вимогами

1) Забезпечити захист прав власників гаражів АБЕГ «Мінський».

2) Розглянути питання про передання їм ділянки 8000000000:78:137:0005 площею 2 га, де розташовані гаражі.

3) При видачі будь-яких документів, направлених на реалізацію ДПТ, у КМДА прописати вимогу 1800 місць у школах, 600 місць у ДНЗ, 3160 машиномісць для постійного та 900 машиномісць для тимчасового зберігання автомобілів (це без знесення кооперативу, зрозуміло).

16.01.2022

Так от ці правки — це ПРИНЦИПОВА позиція фракції «УДАР», на чому під час розгляду неодноразово наголошував як секретар Київради Володимир Бондаренко, так і Странніков. Скріншоти стенограми додаю.

16.01.2022

16.01.2022

Процитую Страннікова:

«дається пряме доручення виконавчому органу, ось ми доповнили пунктом 2, виконавчому органу при видачі документів дозвільного характеру, а Свистунов буде видавати містобудівні умови і обмеження, щоб чітко було зафіксовано, що місць там буде понад ту норму, яка встановлена в графічній і текстовій частинах ДПТ, але визначено рішенням Київської міської ради. І це позиція фракції «УДАР»

А тепер можна і до виданих 13 січня МУО перейти.

Посилання на сам документ у ЄДЕССБ

І що ми бачимо?

У головного архітектора Києва в особливо вульгарній формі підтерлися рішенням Київради, на формулюваннях в якому так піарився не просто «УДАР», а саме депутати із найбільш близьких до Кличка.

Землю гаражному кооперативу? Обійдуться.

Ділянка 8000000000:78:137:0005 наразі у ДП «Пуща-Водиця» — тримайте МУО на будівництво замість приватних гаражів своїх багатоповерхових паркінгів, щоб житлова забудова якось під нормативи пролазила.

Пряма вимога в рішенні Київради до кількості місць в ДНЗ, школах та паркомісць при видачі МУО? Та плювати Oleksandr Svystunov хотів на цих лохів-депутатів від Кличка із їх рішеннями та правками — у нього ДПТ є яке для Молчанової так старанно тягнули представники Батьківщини Денис Москаль та Віталій Нестор.

Я перший раз бачу, щоб в МУО вписували ДЕТАЛІЗОВАНО всі об’єкти соціальної інфраструктури та паркінги — заради Молчанової з партнерами так зробили, вписавши пряму вимогу запроектувати закладені саме у ДПТ занижені показники, щоб вона могла далі підтиратися рішенням Київради, посилаючись на отримані МУО.

Ось так звичайна забудовниця Молчанова вказала шайці Кличка їх місце. І це місце виявилося біля параші.

І саме Кличко зі своїм УДАРом дуже сильно буде отримувати на горіхи від мешканців Мінського масиву за цю витівку Молчанової і власних підлеглих.

Як вважаєте, на скільки суттєва ця підстава з боку Молчанової вплине на позиції Кличка в Києві в умовах війни з ОП та протягування нового закону про столицю?

16.01.2022

16.01.2022

16.01.2022

Георгій Могильний

Теги: Влада Молчанова,Stolitsa Group,корупція,Київрада,КМДА ,Дмитро Білоцерковець,Andriy Strannikov
ПРЯМИЙ ЕФІР