Денис Монастирський провів зустріч із делегацією американських сенаторів

Денис Монастирський провів зустріч із делегацією американських сенаторів
349918 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, 17 січня, міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський провів зустріч із делегацією сенаторів США, до складу якої увійшли Роб Портман, Кріс Мерфі, Джин Шагін, Емі Клобучар, Кевін Крамер, Річард Блюменталь, Роджер Вікер, а також представники Посольства США в Україні - Тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін і керівник відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Сара Лангенкамп. 

Сторони обговорили подальше стратегічне співробітництво, а також можливості посилення взаємодії з урахуванням нових загроз для України. 

Денис Монастирський розповів про основні загрози національній безпеці України та готовність сил і засобів Міністерства внутрішніх справ до оперативного реагування на них. 

«Основним сценарієм ми бачимо не тільки можливість зовнішньої агресії, а й дестабілізацію внутрішньої ситуації в Україні», - сказав очільник МВС. 

Міністр висловив вдячність Уряду США за підтримку, яку виділено для посилення захисту державного кордону України. 

«Це дуже вчасна допомога, яка однозначно сприятиме підвищенню захисту державного кордону України не тільки з Республікою Білорусь, а й з Російською Федерацією», - наголосив міністр внутрішніх справ України. 

Своєю чергою сенатори запевнили про готовність США посилити підтримку в разі загострення ситуації в Україні.

Нагадаємо, Денис Монастирський провів зустріч із Тимчасово повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін.

Департамент комунікації МВС України 

Теги: Денис Монастирський,МВС України
ПРЯМИЙ ЕФІР