250 тисяч доларів США за «спокійне» ведення бізнесу - у Харкові поліція затримала «кримінального авторитета»

250 тисяч доларів США за «спокійне» ведення бізнесу - у Харкові поліція затримала «кримінального авторитета»
319006 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зловмисника затримали оперативники управління стратегічних розслідувань в Харківській області Нацполіції спільно з колегами-правоохоронцями, 17 січня, на проспекті Науки.

«Кримінальний авторитет» погрозами фізичної розправи та знищення майна змушував місцевого підприємця віддати йому 250 тисяч доларів США неіснуючого боргу. Процес вимагання та отримання частини обумовленої суми зафіксували поліцейські відповідно до чинного законодавства.

Сьогодні, 17 січня, оперативники та слідчі обласної поліції, за силової підтримки КОРД, затримали фігуранта під час отримання коштів. З місця події вилучили 150 тис. дол. США. 

«Кримінальний автортитет» затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру за ч. 4. ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу. Документування протиправної діяльності зловмисника проводилося за участю співробітників обласного управління СБУ під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова.

За скоєне «кримінальному авторитетові» може загрожувати до 12-ти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

Теги: Нацполіція,Кримінальний авторитет
ПРЯМИЙ ЕФІР