Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Еммануелем Макроном

Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Еммануелем Макроном
33220 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном.

Глави держав привітали активізацію роботи Нормандського формату та проведення 26 січня в Парижі зустрічі політичних радників лідерів «Нормандської четвірки». Наголошено, що вперше з 2019 року було узгоджено документ за результатами перемовин.

Володимир Зеленський відзначив вагому особисту роль Еммануеля Макрона в організації цієї зустрічі. Він також подякував лідеру Франції за тверду й послідовну підтримку України, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

Сторони домовилися підтримувати взятий динамічний темп і прискорити наступну зустріч радників лідерів країн – учасниць Нормандського формату. Також було обговорено важливість активізації роботи ТКГ та її підгруп з метою швидкого прогресу в реалізації Мінських домовленостей.

«Поки існує сприятливий клімат для діалогу, треба наповнювати час зустрічами та перемовинами. Поки тривають дипломатичні зусилля, ризик подальшої ескалації зменшується», – наголосив Володимир Зеленський.

Президенти України та Франції позитивно відзначили візит до Парижа української делегації на чолі з першим віце-прем'єр-міністром – міністром економіки Юлією Свириденко, що відбувся напередодні.

Глава Української держави наголосив на зацікавленості в успішній реалізації наявних вагомих двосторонніх економічних домовленостей, а також у розвитку нових конкретних проектів.

president.gov.ua

Теги: Владимир Александрович Зеленский,Зеленский, Владимир Зеленский Википедия,Зеленский Википедия,Президент Зеленский,Президент ,Президент Украины,Украина,Президент Украины Зеленский,Президент Украины Владимир Зеленский,Президент Владимир Зеленский,Владимир Зеленский, Володимир Зеленський,Володимир Зеленський, Володимир Олександрович Зеленський,Володимир Зеленський Вікіпедія, Зеленський Вікіпедія,Президент Володимир Зеленський,Президент Зеленський,Президент України Володимир Зеленський,Президент України Зеленський,Президент України ,Україна,Еммануель Макрон,Макрон,Еммануель Макрон Вікіпедія,Макрон Вікіпедія,Президент Французької Республіки Еммануель Макрон,Французька Республіка Еммануель Макрон,Французька Республіка ,Франція,Париж,Нормандський формат,Нормандська четвірка,Мінські домовленості,Юлія Свириденко,Свириденко,Глава Української держави,Глава Української держави Зеленський,Глава Української держави Володимир Зеленський
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР