Столичну гімназію обікрав вчитель: виніс 19 ноутбуків

Столичну гімназію обікрав вчитель: виніс 19 ноутбуків
307127 ПЕРЕГЛЯДІВ

Деснянський райсуд Києва покарав чоловіка крадіжки майна із приватного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів «Лінгвістична гімназія».

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 26 січня.

У період з 5 травня по 8 серпня 2021 року в денний час чоловік виніс з кабінетів школи 19 ноутбуків і всі здав у ломбард.

Майнова шкода оцінюється у понад 60 тисяч гривень.

Крадій працював у школі вчителем географії та біології, а на період інкримінованих йому злочинів ще й виконував обов’язки охоронця.

У судовому засіданні чоловік вину визнав і просив вибачення за те, що накоїв. Він пояснив, що як охоронець мав вільний доступ до кабінету адміністрації, де зберігались ноутбуки для учнів. Жодного ноутбуку він не викупив, однак частково відшкодував збитки в сумі 35 тисяч гривень.

Директор школи підтвердила, що обвинувачений більше десяти років працював вчителем і мав повагу колективу та учнів. Однак у його житті стались особисті проблеми, які він не витримав, що призвело до скоєних злочинів. Представник школи просив суд суворо їх колишнього працівника не карати, оскільки той частково відшкодував заподіяну шкоду.

У підсумку чоловіка засудили до 4 років позбавлення волі умовно, звільнивши з іспитовим строком 2 роки.

Теги: Деснянський райсуд Києва,Лінгвістична гімназія,крадіжка
ПРЯМИЙ ЕФІР