ПІДСУМКИ МІСЯЦЯ. ГОЛОВНІ ПОДІЇ ТА ЗДОБУТКИ В УКРАЇНСЬКОМУ БОКСІ У СІЧНІ

ПІДСУМКИ МІСЯЦЯ. ГОЛОВНІ ПОДІЇ ТА ЗДОБУТКИ В УКРАЇНСЬКОМУ БОКСІ У СІЧНІ
354851 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перший місяць року – час для надій та сподівань, і бокс у цьому плані – не виключення. Втім, не лише мріями жили наші спортсмени у цей період. У січні українські боксери і тренери поверталися до роботи у спортзалах, проводили перші збори і взагалі не уникали великих навантажень після свят. Тож до вашої уваги головні події місяця у нашій традиційній рубриці.

У Тернополі відбувся перший турнір року – Чемпіонат України серед спортсменів до 22 років

З 24-го по 30 січня у Тернополі пройшов Чемпіонат України серед чоловіків та жінок до 22 років. Ці змагання стали першою великою подією для українського боксу у 2022 році. Турнір мав підвищений статус, адже за його підсумками буде сформована збірна України до 22 років, яка представлятиме нашу державу на Чемпіонаті Європи. Першість континенту має пройти у середині березня цього року в місті Пореч, Хорватія.

У чемпіонаті України U-22 взяли участь майже 200 спортсменів – 133 чоловіки та 60 жінок, які боролися за медалі у 13 чоловічих та 12 жіночих вагових категоріях. Перемогу у командному заліку у змаганнях чоловіків здобула збірна Вінницької області. Вінницькі боксери завоювали 2 золоті, 1 срібну та 2 бронзові медалі (результати доступні за посиланням). У жіночому турнірі найсильнішими були спортсменки з Київщини, у скарбничці яких 2 «золота» і 1 «срібло» (із результатами можна ознайомитися тут).

Президент ФБУ Володимир Продивус зустрівся зі спортсменами і тренерами Національної збірної України

Протягом січня Національні чоловіча та жіноча збірні України проводили перший у цьому році навчально-тренувальний збір, на якому закладається фундамент підготовки спортсменів на весь змагальний сезон. А 18 січня на олімпійській базі «Конча-Заспа» відбулася зустріч президента Федерації боксу України Володимира Продивуса з боксерами і тренерами національних команд.

Головним турніром цього року для чоловічої збірної України на чолі з головним тренером Леонідом Лоївським буде Чемпіонат Європи, який відбудеться у травні у Вірменії. Усі зусилля жіночої команди під керівництвом головного тренера Андрія Проскурніна направлені на підготовку до Чемпіонату світу у Туреччині, який також намічений на травень. Відзначимо, що вже в лютому на провідних спортсменів «синьо-жовтої» збірної очікує участь в одному з найстаріших у світі боксерських турнірів «Странджа» у Болгарії. Саме він стане генеральною репетицією напередодні головних стартів року.

Відомий реабілітолог В’ячеслав Руженцев залучений до роботи з Національною збірною України

Починаючи з 14 січня до співпраці з Національною збірною України було залучено тренера з фізичної підготовки та реабілітації, одного з членів тренерського штабу футбольної збірної України В’ячеслава Руженцева. Відповідної домовленості з відомим українським спеціалістом досягло керівництво ФБУ.

В’ячеслав Руженцев провів кілька теоретичних та практичних занять з провідними українськими боксерами на базі у Кончі-Заспі.

В’ячеслав Руженцев – заслужений тренер України, реабілітолог та фізіотерапевт з 15-річним практичним досвідом, фізіотерапевт молодіжних національних збірних з футболу, чемпіон світу з футболу в складі тренерського штабу збірної U-20 в 2019 році. Він є автором власної методики відновлення, засновником і керівником Rujencev Team –команди фахівців з фізичної реабілітації в Україні. Ексклюзивне інтерв’ю В’ячеслава Руженцева прес-службі ФБУ – за посиланням.

Представники ФБУ Поліна Штифура і Павло Василинчук взяли участь у проведенні Чемпіонату Азії до 22 років

З 22-го по 30 січня у Ташкенті проводився перший в історії Чемпіонат Азії з боксу у віковій групі до 22 років. Історичний турнір відвідало керівництво Міжнародної боксерської асоціації на чолі з президентом Умаром Кремльовим. Зайвим доказом особливої уваги світової спільноти до цих змагань стала присутність на церемонії відкриття президентів національних боксерських федерацій багатьох країн практично з усіх континентів, включно з очільником ФБУ Володимиром Продивусом.

Свідченням високого авторитету Федерації боксу України є і те, що одразу двоє представників ФБУ були задіяні в безпосередньому проведенні змагань Чемпіонату Азії-2022 (U-22). Зокрема, в якості міжнародного технічного делегата (ITO) на турнірі працювала Поліна Штифура. А до складу представників Феміди на цьому престижному форумі увійшов суддя міжнародної категорії IBA (3 зірки) Павло Василинчук.

Заслуженому тренеру України Ігорю Юрескулу вручили премію у $10 000 від Володимира Продивуса

На початку січня віце-президент ФБУ Дмитро Петровський вручив заслуженому тренеру України Ігорю Юрескулу премію у $10 000 від Володимира Продивуса. Таким чином керівництво ФБУ відзначило велику роль Ігоря Олександровича у підготовці чемпіона світу 2021 року Юрія Захарєєва.

Не секрет, що успіх спортсмена як мінімум на 90 відсотків залежить від мудрості та тренерського таланту його наставника. Адже можна все життя присвятити боксу, але досягти чогось наодинці не вийде. Лише спільно з тренером дійдеш до перемоги і впишеш своє ім’я в історію. Це повною мірою стосується і 19-річного Юрія Захарєєва, чий особистий тріумф напевно ніколи б не відбувся без участі його Вчителя – заслуженого тренера України та заслуженого працівника фізичної культури та спорту Ігоря Юрескула.

Винятково важлива роль Ігоря Юрескула у підготовці та становленні спортсменів світового рівня була відмічена і керівництвом Федерації боксу України.

fbu.org.ua

Теги: Володимир Продивус,ФБУ ,Федерація боксу України
ПРЯМИЙ ЕФІР