Відтепер українці можуть змінити своє місце реєстрації на порталі або в застосунку «Дія» - Денис Монастирський

Відтепер українці можуть змінити своє місце реєстрації на порталі або в застосунку «Дія» - Денис Монастирський
327911 ПЕРЕГЛЯДІВ

8 лютого, на четвертому Diia Summit міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський презентував нові держпослуги та цифрові документи. Одна з найпопулярніших послуг, яку отримав кожен українець - зміна місця реєстрації онлайн.

Відсьогодні повідомити про своє місце проживання можна через портал або застосунок «Дія» без жодного візиту до ЦНАПів або військкоматів. Всі інші органи будуть поінформовані про це автоматично. 

Рішення про реєстрацію місця проживання також буде автоматичним, без розгляду реєстраторами, витрат часу та необґрунтованих відмов. Нарешті можна забути про штампи в паспорті, документ до ID-картки та черги за цією послугою.

Денис Монастирський зазначив, що автоматична реєстрація місця проживання - це справжня цифрова революція в Україні.

«Це дійсно наймасовіша і забюрократизована послуга. Станом на сьогодні кожен третій українець живе не за місцем реєстрації. Більше мільйона наших громадян взагалі живуть без реєстрації місця проживання. Ще вчора для того, щоб пройти всі ці кола, потрібно було двічі звернутися до ЦНАПу, чоловікам двічі звернутися у військкомат, двічі зібрати паперові документи та привезти з собою власника житла», - розповів міністр внутрішніх справ. 

Також очільник МВС сказав, що відтепер славнозвісна «Форма 13» - папірець про місце проживання, а також штамп у паспорті, як радянський рудимент, йдуть у минуле. За кілька хвилин можна буде замовити витяг через портал або застосунок «Дія» і подати до будь-якого державного органу. Багато медичних і соціальних послуг не будуть прив`язані до місця проживання. 

«Це дійсно справжня революція та реформа інституту прописки, який насправді уже багато років не існує в законодавстві. Відтепер він перестане існувати і в державних органах», - повідомив міністр. 

Над впровадженням сервісу працювала команда Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства оборони України, Міністерства юстиції України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної міграційної служби України та депутатський корпус.

«Звертаюся до кожного третього українця, який чекав саме сьогоднішнього дня, щоб нарешті зареєструвати своє місце проживання, - зробіть це сьогодні онлайн», - наголосив Денис Монастирський.

Крім цього, очільник МВС анонсував цифрові сервіси та послуги, які буде впроваджувати МВС спільно з Мінцифрою у 2022 році в застосунку «Дія», а саме:

  • перереєстрація авто;
  • заміна посвідчення водія з доставкою додому;
  • подача заяви до Національної поліції України через застосунок «Дія».

Будуємо сервісну цифрову державу разом!

 

 

Нагадаємо, відтепер у застосунку “Дія” можна ділитися техпаспортом.

Департамент комунікації МВС України

Теги: МВС України,Дія,Денис Монастирський,Diia Summit,міністр внутрішніх справ України
ПРЯМИЙ ЕФІР