За 5 місяців роботи ДІАМ проігнорувала 600 звернень громадян, – правозахисники

За 5 місяців роботи ДІАМ проігнорувала 600 звернень громадян, – правозахисники
271572 ПЕРЕГЛЯДІВ

ДАБІ вже немає, а корупційні схеми залишилися? Десятки звернень активістів та небайдужих громадян щодо проблемних об’єктів будівництва спускають на гальмах. Чому ДІАМ вперто ігнорує прохання про здійснення перевірок? Розбиралась журналістка ІА «Стоп корупції ТБ» Алла Легеза.

У Києві та області продовжує процвітати будівельна анархія. У новоствореній ДІАМ обіцяли виправити ситуацію. Але система реформованого органу виявилась незламною, зазначає журналістка.

«Я був присутній на понад 50 комісіях ДІАМ, і за жодною з моїх скарг перевірки не проводились. Там були нейрезонансніші об’єкти Києва та Київської області, де більшість контрольних органів виявили порушення. А ДІАМ чомусь не бачить підстав для виїзду на перевірку», – розповідає правозахисник ВГО «Стоп корупції» Максим Томілов.

За весь час роботи новоствореної ДІАМ було перевірено лише декілька об’єктів містобудування.

Зокрема встановлювали законність зведення багатоповерхівки на столичних Позняках. Але попри це, будівництво триває.

Місцеві жителі зазначають: неодноразово викликали поліцію, складали звернення і протоколи, але нічого зробити не змогли. Адже за спиною у забудовника – відомої в Києві «Ковальської» – на думку мешканців, впливові зв’язки та корупційні схеми.

Чому будконтроль ігнорує надані на засіданнях комісій докази незаконності будівництв?

Голова інспекції Семен Кривонос уникає зустрічей з громадою.

ДІАМ Стоп корупції

Активісти "Стоп корупції" завітали до ДІАМ Фото: СтопКор

«Нам не відповідають на наші запити, звернення. А до найвеличнішого лідера Кривоноса зайти неможливо», – коментує Максим Томілов.

Активісти навідалися й до міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова. У відомстві, як і у підконтрольній йому ДІАМ, на запити правозахисників не відповідають. І зустрітись із міністром їм так і не вдалося.

Нагадаємо, урядовий орган запрацював 5 місяців тому. За підрахунками активістів, у новоствореній структурі на гальмах спустили понад 600 звернень громадян.

stopcor.org

Теги: ДІАМ,ДАБІ ,Семен Кривонос
ПРЯМИЙ ЕФІР