СБУ готова вчасно реагувати на будь-які сценарії дестабілізації, – Іван Баканов під час візиту в район ООС

СБУ готова вчасно реагувати на будь-які сценарії дестабілізації, – Іван Баканов під час візиту в район ООС
265076 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України разом з іншими органами влади готова вчасно реагувати на будь-які сценарії, які можуть дестабілізувати ситуацію всередині країни. Про це Голова СБУ Іван Баканов заявив 19 лютого в ході робочої поїздки в район проведення операції Об’єднаних сил на сході країни.

«Ми звертаємо особливу увагу на безпеку об’єктів критичної інфраструктури, посилили контррозвідувальний напрям. У всіх регіонах України СБУ проводить відповідні навчання. З акцентом якраз на захист державного кордону та стратегічних об’єктів, протидії можливим терактам і диверсіям тощо», – наголосив Іван Баканов.

За словами очільника української спецслужби, зараз країна-агресор застосовує цілий комплекс інструментів для тиску на Україну. Однак Голова СБУ закликав українців зберігати спокій, не піддаватися паніці та користуватися інформацією з офіційних та перевірених джерел. 

«Дезінформація – важливий елемент гібридної війни. Спокій, критичне мислення і відповідальність – ось що потрібно сьогодні. Сила України не лише в потужній армії, а в єдності кожного з нас. Разом ми здатні захистити Україну», – резюмував Іван Баканов.

У ході візиту на прифронтову територію Донецької області Голова СБУ Іван Баканов разом із Секретарем РНБО Олексієм Даніловим ознайомились із безпековою ситуацією у регіоні та відвідали оборонні позиції українських військових.

Нагадаємо, що лише у Донецькій та Луганській областях співробітники СБУ протягом 2021 року затримали 14 бойовиків незаконних воєнізованих формувань, 11 агентів т.зв. «МДБ Л/ДНР», а також запобігли 4 терористичним актам на сході України.

ssu.gov.ua

Теги: СБУ ,Іван Баканов,ООС, Служба Безпеки України
ПРЯМИЙ ЕФІР