“Рідні, викорінюйте спекуляцію та самовільне завищення цін безжально й одразу!”, - Марина Корнієнко

“Рідні, викорінюйте спекуляцію та самовільне завищення цін безжально й одразу!”, - Марина Корнієнко
60499 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дорогі мої українці, брати та сестри по Батьківщині та долі!

Війна іржавим російським багнетом здерла з наших душ усе пусте та вчорашнє, показавши світові і нам самим справжню суть української Нації. Горда фраза про особливу ДНК українців перестала бути пропагандистським штампом, набула плоті та високого звучання.

Вороги жахнулися вмілої люті наших солдатів, генетичної доблесті українського народу та його вміння битися та впевнено перемагати.

Цивілізовані країни, які з лукавою сльозою відправили Україну на вірну, як їм здавалося, смерть, радісно остовпіли від перших українських перемог, схаменувшись, почали аплодувати стоячи.

Ми й самі трохи розгубились від власної породистої злості, від того, наскільки потужно і згуртовано ми зустріли нашестя московської орди. Переводячи подих після перших битв, Україна здивовано дивиться на колони російського заліза, що палає, і гори ворожих трупів на рідних дорогах.

Україна виявилася сильнішою та звитяжнішою, ніж могли собі уявити вороги, друзі і ми самі, рідні діти своєї гордої землі.

На тлі загальної мужності та всенародної згуртованості особливо видно цятки гидоти, що спливає на хвилі тривог та випробувань. Ця гидота не має національності, воєнні будні за всіх часів і на всіх територіях породжували боягузтво, панікерство та хиже бажання нажитися на людській біді.

Україна і тут виявилася найкращою у світі. Довгий потік з мігрантами, що втекли з країни, швидко змінився зустрічним, в якому прибули десятки тисяч чоловіків, які працювали в Європі. Країна без паніки та суєти мобілізувалася, а секретар РНБО Олексій Данилов на другу добу війни повідомив, що випадків мародерства практично не зафіксовано.

Сьогодні, на одинадцяту добу нашого спротиву, ясно, що пан Секретар мав рацію, і окремі випадки внутрішньої зради не стали для України національною катастрофою. І все ж таки вони є, і, як я вже казала, їх легко помітити на тлі спокійної загальноукраїнської звитяги.

Народ і озброєна Територіальна Оборона мають методи боротьби ">з цією гидотою, що ">приклеєна до ганебного стовпа, і яка заслужено піде на довгі роки у в'язницю.

Особливо гірко мені, українці, бачити, як зухвало та спритно намагаються нажитися на всенародній війні ті, кого, здавалося б, не назвеш ані ворогом, ані прямим посібником окупанта. Я говорю про деяких торговців, які продають товари в магазинах, кіосках та на ринках.

Знову ж таки, їх мало, дякувати Богу, дуже мало, але саме тому й відчуваєш, дивлячись на них, презирливу злість, що вони як ті гнійні фурункули на здоровому тілі, як ложка дьогтю в бочці запашного українського меду.

У торговельній мережі країни панує прифронтовий порядок, а вони його порушують.

Справжні Патріоти-Українці зараз організовуються на допомогу одне одному у всіх сферах життя, включаючи й продовольчу. Деякі власники невеличких магазинів навіть створюють групи в месенжерах, де повідомляють людям, коли їм привозять той чи інший нехитрий товар.

Інші, в райони міст та сіл підвозять та вивантажують ящики з запашними помідорами, огірками та хурмою, просто повідомивши, що все можна брати безкоштовно… І ніхто жадібно накидається на безкоштовні вітаміни, люди спокійно беруть, скільки їм треба і відходять. 

Саме такою є наша Славна Україна та її Жителі!!! 

Проте… десь поруч в цю хвилину йде зовсім інша торгівля, підла і куркульська, самі собою злітають ціни, стискаючи жіночі серця тривогою і відбираючи скромні накопичення в людей країни, що воює.

Як на мене, це злочин.

Я вважаю так, як громадянка, як керівник Українського Національного Конгресу Жінок, як громадський діяч з досвідом.

Так само вважає Президент Володимир Зеленський, який законодавчо поставив підвищення цін на необхідні товари в один ряд із мародерством та диверсією. Злочин отримав свою оцінку, тепер справа за нами.

Дорогі жінки, не будьте байдужими жертвами ситуації. Помітивши, що хтось різко підняв ціни на товар, хапайте шкурників за руку, кличте поліцію чи бійців Територіальної оборони. Як то кажуть, куйте залізо перемоги, не відходячи від каси магазину.

Хитроокі спекулянти за магазинним або базарним прилавком це такі само посібники російських фашистів, як погромщики та мародери. Вони послаблюють наш тил, підривають спокій населення та наживаються на війні. Це злочин, який за умов загальнонаціонального опору карається за законами воєнного часу.

Сестри, це не метафора, зрозумійте! Стримана українська делікатність це добре, але сьогодні Батьківщина чекає від кожної з нас активної участі в облаштуванні тилу. Не для того воїни ВСУ цієї хвилини героїчно б'ються з ворогом, щоб каламутна сволота паразитувала на народній біді, а наші діти засинали голодними.

Кожному поліцейському, солдату, бійцеві ТРО не тільки дозволено, але й наказано знищувати без церемоній все, що працює на ворога.

СПЕКУЛЯЦІЯ ЗА БУДЬ-ЯКИМ УКРАЇНСЬКИМ ПРИЛАВКОМ, НЕЗАЛЕЖНО ВІД ЙОГО РОЗМІРІВ І ФОРМИ ВЛАСНОСТІ, КЕРІВНИЦТВО КРАЇНИ ОГОЛОСИЛО ДЕРЖАВНИМ ЗЛОЧИНОМ

Підвищення цін продавцями так само віддаляє день нашої всенародної перемоги, як пошкодження комунікацій та коригування ворожого вогню. Не хапаючи за руку торгашів, які наживаються на найнеобхідніших продуктах, ми зраджуємо наших воїнів, які спалюють ворожі танки на фронтових рубежах.

Працівниці прилавка, ваш досвід є особливо важливим, бо ви з першого погляду  помічаєте, хто не допомагає людям вижити та налагодити прифронтовий побут, як це робите ви, а користується спільним лихом та тимчасовою розгубленістю людей заради власної наживи.

Також повідомляйте про постачальників, які дають вам на реалізацію товар за завищеною ціною. На ваші сигнали чекає спеціально створений відділ СБУ. Вчиняючи інакше, ви стаєте пособниками російського агресора.

Сьогодні в країні немає і не може бути комерційних інтересів та ліберальних ринкових законів. Ми ведемо війну за існування з підлим та жорстоким ворогом, і б'ємо його лише тому, що наші долі злиті в єдиний сталевий кулак на ім’я Україна.

У цьому сплетінні доль немає місця зраді, боягузтву та шкурному інтересу.

Рідні, викорінюйте спекуляцію та самовільне завищення цін безжально й одразу. Порядок у тилу допомагає перемогам на фронті. Байдужість сьогодні подібна до смерті.

Тримаймо стрій, як кажуть наші воїни. Слава Україні!

Ваша, Марина Корнієнко

Теги: Слава Україна,СПЕКУЛЯЦІЯ ТА САМОВІЛЬНЕ ПІДВИЩЕННЯ ЦІН,МАРИНА КОРНІЄНКО,Слава Україні!, Україна,Мародерство,самовільне підвищення цін, Марина Корнієнко,Спекуляція,спекулянти за магазинним або базарним прилавком ,Марина Корнієнко громадський діяч,Марина Корнієнко керівник Українського Національного Конгресу Жінок,наша Славна Україна та її Жителі,Справжні Патріоти-Українці ,Народ і озброєна Територіальна Оборона,Дорогі мої українці Марина Корнієнко,Спекуляція та самовільне підвищення цін, Кримінальний кодекс України
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР