ДНІПРОВСЬКИЙ «АЗОВ» ПРОДОВЖУЄ СЛАВЕТНІ УКРАЇНСЬКІ ТРАДИЦІЇ

ДНІПРОВСЬКИЙ «АЗОВ» ПРОДОВЖУЄ СЛАВЕТНІ УКРАЇНСЬКІ ТРАДИЦІЇ
272219 ПЕРЕГЛЯДІВ

Військові підрозділи «Азов» стали таким вагомим явищем українського життя, що розповідати про них правильніше в історичному контексті.

Після закінчення Другої світової війни глобальна психологія поповнилася безліччю концепцій. Одна з наукових шкіл виробила спеціальну шкалу, за якою для німців війна це робота, для англійців – спорт, для японців ритуал тощо.

Якщо взяти до уваги цю сумнівну теорію, то для України, яка всю свою історію була ласим шматком для завойовників, війна це частина буття та складова національної ідеології.

У ході історичного розвитку країни, що оточують Батьківщину, ставали частиною світової цивілізації, але географічна близькість похмурої Росії не залишала українцям шансів на розслаблену миролюбність. Битва з монстром, який протягом століть не залишав спроб перетворити нашу горду землю на «юг росії», була неминуча.

Деякі партії та політичні сили вдавали, що не розуміють цього, інші намагалися не дражнити кремлівське керівництво. Лише національно-патріотичні рухи говорили про існуючу загрозу відкрито та відверто, розуміючи, що російський ведмідь розуміє лише мову сили.

«Азов» як військово-патріотичне явище увійшов до новітньої історії України буквально з моменту свого виникнення. Виявивши військове вміння та безстрашність у битвах 2014-го, спочатку батальйон, а невдовзі полк став прапором та символом української патріотичної доблесті.

Для української Нації воїни «Азова» стали героями та живою легендою, а для ворога чи не головною загрозою розширенню кордонів замурзаного «руського міра». Тому московські ідеологи поспішили назвати азовців фашистами, карателями та військовими злочинцями.

Не намагаючись переконати ворога, керівники «Азова» присвятили період військового затишшя ідеологічній та військовій підготовці патріотів, тому зустріли російську навалу більш згуртованими, ніж інші герої національного спротиву.

Воїни «Азова» б’ються на усіх російських фронтах. Вони були серед тих, хто відігнав орків від столиці, тримають оборону Харкова та продовжують героїчно боротися у відірваному від основних сил Маріуполі.

Гідними гордого звання «Азов» виявилися добровольці Тероборони  міста Дніпро. Славетне ім’я прийшло до підрозділу разом із досвідченими ветеранами полку «Азов», які стали бойовим та духовним стрижнем батальйону.

Підрозділ, який виник у перші години війни, складається з досвідчених бійців, які пройшли фронт, та українців мирних професій, які раніше не тримали в руках зброї.

Вчорашніх нотаріусів, інженерів, туроператорів та водіїв об'єднала відданість Україні та ненависть до російського окупанта, чоловіча честь та українська гордість.

Командир батальйону Родіон Кудряшов зумів чітко організувати службу підрозділу та поєднати бойову підготовку із виконанням конкретних військових завдань.

Вони одні із перших вийшли зустрічати супротивника на підступах до міста на ротних та взводних укрепрайонах. Цілодобово охороняючи спокій містян

Коли ворог завдав ракетного удару по місту, Дніпровська територіальна оборона з самого ранку допомагала забезпечувати безпеку у потерпілому районі.

Бійці «Азова» охороняли об'єкти та перехрестя, ловили мародерів та підтримували людей словом та дією. Немає кращої підтримки для мирних людей, ніж присутність та турбота найсміливіших солдатів героїчного українського війська.

Так, захищаючи містян солдати Дніпровського окремого батальйону  територіальної оборони «Азов» втілюють у 21-му столітті історичні традиції українського народу, що об'єднують прагнення миру та військову доблесть, турботу про людей та ненависть до ворога, щирість та відвагу.

Сплав цих якостей, що народився сторіччя тому і пройшов випробування боями 2022 року, формуватиме національну ідеологію нової України після нашої перемоги, за яку сьогодні разом із ЗСУ відважно та вміло б'ються бійці батальйону територіальної оборони «Азов» із міста Дніпро.

Теги: Азов,полк Азов,Азов Дніпро,Родіон Кудряшов, ЗСУ, війна в Україні,Маріуполь,Дніпровська територіальна оборона
ПРЯМИЙ ЕФІР