Денис Монастирський розповів про ситуацію на кордоні та розмінування

Денис Монастирський розповів про ситуацію на кордоні та розмінування
269103 ПЕРЕГЛЯДІВ

30 квітня, міністр внутрішніх справ України розповів про ситуацію на північно-східному кордоні, роботу диверсійно-розвідувальних груп та стан розмінування під час прямого ефіру «Єдині новини». 

«На північно-східних кордонах, які були звільнені від окупантів, прикордонники вийшли на межі державного кордону, звідки вони прийняли перший бій 24 лютого. З цього дня розпочалася війна. І день перемоги буде тоді, коли прикордонники вийдуть на всі кордони, встановлені конституцією України», - наголосив Міністр. 

Він зазначив, що більшість прикордонних підрозділів є розбитими: «Потрібно ремонт і відновлення, але вони вже розпочали нести службу на державному кордоні в Чернігівській, Київській, Сумській областях».

Щодо розмінування очільник МВС сказав, що це є новим викликом. Вибухонебезпечні предмети можуть знаходитись в лісах, біля дороги, на територіях будинків.

«Заборона на відвідування лісів діє по всій території України, але обмеження встановлюють місцеві органи влади. Тому дослухайтеся до рекомендації, які встановлюються. Десь все території відпрацьовані та розміновані, проведено гуманітарне розмінування і ці території більш безпечні», - зазначив Денис Монастирський. 

Міністр нагадав, що ДСНС України створила карту розмінування, її можна подивитися на офіційному сайті або мапі Google та можна дізнатися де наразі вже безпечно. 

«Ми звернулися за допомогою до міжнародних партнерів, сьогодні Уряд прийняв рішення  про збільшення піротехніків вдвічі. Ведеться активний набір та підготовка, закупка нової техніки. Ми маємо відгуки від США, Канади, Великої Британії та Польщі. Вони готові нам допомагати», - повідомив очільник МВС.

Щодо диверсійно-розвідувальних груп Денис Монастирський сказав: «Люди повинні бути набагато пильнішими зараз, ніж до цього. Від початку війни поліція отримала понад 1.5 мільйони повідомлень на службу «102». Тому ми очікуємо, що таких повідомлень буде набагато більше. Активність діяльності ДРГ зараз знизилася, порівняно з першими днями війни. Ми чітко відпрацьовуємо об’єкти критичної інфраструктури». 

mvs.gov.ua

Теги: міністр внутрішніх справ України,Вибухонебезпечні предмети,Денис Монастирський,ДСНС України,МВС,розмінування, війна в Україні,державний кордон
ПРЯМИЙ ЕФІР