Возили в Україну російські товари: активісти викрили американського імпортера

Возили в Україну російські товари: активісти викрили американського імпортера
67222 ПЕРЕГЛЯДІВ

Компанія ТОВ "СК Джонсон" імпортувала товари, вироблені на росії, в Україну. Зокрема, у цьому впевнені активісти ВГО "Стоп корупції". Розповідає з-під офісу фірми правозахисник Роман Литвин.

За його словами, усі 8 років після агресії рф щодо України, підприємство продовжувало поставляти товари з росії. Йдеться про мийні засоби, побутову хімію.

"ТОВ "СК Джонсон" усі ці роки виступало імпортером таких засобів, як "Glade", "Містер Мускул" та ін.", – розповів він.

Активісти випадково помітили товари російського виробництва на полицях гіпермаркету "Епіцентр". Імпортером було вказано ТОВ "СК Джонсон".

банка Glade з росії

У той же час, якщо вірити даним з сайту (ukraina.import-v-rossiu.ru), де діляться інформацією про імпорт товарів з України на рф та навпаки, то "СК Джонсон" також могло продавати продукцію з України на росію.

На сайті йдеться, що інформація була востаннє перевірена у травні 2022 року. Там також вказані документи, необхідні для імпорта миючих засобів даної фірми з України до рф.

ввіз товарів з україни в росію

Варто зазначити, що на росії у 2015 році заборонили імпорт миючих засобів української компанії ТОВ "СК Джонсон" (входить до структури американської SC Johnson), яка постачає продукцію під брендами Raid, "Туалетне каченя", "Містер Мускул", Kiwi (крем для взуття ) та Glade (освіжувачі повітря).

Щоб розібратися в ситуації представники громадськості навідалися в київський офіс ТОВ "СК Джонсон". Там їх зустріли "агресивно налаштовані" люди, які вийшли з офісу компанії, втім не назвалися.

"Ми повідомили їм, що у громадськості та ЗМІ викликає занепокоєння ймовірна співпраця ТОВ "СК Джонсон" з країною-агресором. Також намагалися передати офіційний інформаційний запит від інформагенства "Стоп корупції", втім у нас його не взяли", – повідомив Литвин.

жінка та чоловік на тлі ''СК Джонсон''

Також люди, що вийшли з будівлі заявили, що ТОВ "СК Джонсон" наразі не працює.

"Ймовірно це пов'язано з повномасштабним вторгенням рф в Україну, тож компанія зіштовхнулася з логістичними проблемами. Але раніше це їм не заважало возити товари з росії, яка вже 8 років веде війну в Україні та окупувала частину її територій", – наголосив правозахисник.

Зазначимо, згідно даних opendatabot.ua наразі директором компанії є Тетяна Ворона. Кінцевими бенефеціарними власниками значаться громадяни США Семюель Джонсон, Хелен Джонсон-Лепойд, Вініфред Маркарт.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розкритикував позицію компанії Johnson & Johnson щодо відмови йти з росії.

"Їхні податки дозволяють російській військовій машині вбивати безневинних українських чоловіків, жінок, дітей та літніх людей", – написав він.

Після того, як ситуація набула розголосу, виробник вирішив призупинити постачання засобів особистої гігієни до росії.

Джерело

Теги: Компанія ТОВ "СК Джонсон",ТОВ "СК Джонсон",СК Джонсон,Джонсон,Украина, Война, Война с Украиной, война в Украине ,Україна, війна в Україні, війна з рф, Росія, Російська агресія ,Російська Федерація,Glade, Містер Мускул,Епіцентр,SC Johnson,Туалетне каченя,Raid,Kiwi ,Литвин,Семюель Джонсон, Хелен Джонсон-Лепойд, Вініфред Маркарт,США ,Дмитро Кулеба,Кулеба,Johnson & Johnson,російські товари,імпортер,американський імпортер
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР