Російська армія продовжує грубо порушувати женевську конвенцію щодо військовополонених (аудіо)

Російська армія продовжує грубо порушувати женевську конвенцію щодо військовополонених (аудіо)
67571 ПЕРЕГЛЯДІВ

СБУ документує чергові докази порушень російською армією Женевської конвенції щодо поводження з військовополоненими.

У новому перехопленні СБУ окупант власноруч фіксує свої злочини для міжнародних судів: зізнається матері, що розстріляв українського військовополоненого в спину за те, що той попросив дозволу використати туалет.

«Он там в туалет хотел сильно. Ему сказали: «Сейчас домой поедешь. Иди, говорит, в туалет сходи, и поедешь». Всё, он пошёл - мы его в спину» - розповів загарбник.

Це шокувало навіть його відверто проросійську матір. Вона спробувала вийти із розмови звичним пропагандистським наративом: «Вот они так и делают, сволочи… своих расстреливают». Але син цинічно уточнив: «Та нет, это мы его расстреляли».

СБУ проводить системну роботу, пов’язану зі збором доказів щодо жорстокого поводження окупантів з військовополоненими. У тому числі, завдяки перехопленим розмовам.

Робимо усе можливе, щоб встановити і притягнути до відповідальності кожного окупанта, який чинив звірства на нашій землі.

Джерело

Теги: Російська армія, Російська агресія ,Російська Федерація,Росія,Війна, війна в Україні, війна з рф, війна Росії проти України, 24 лютого 2022 року війна,Женевська конвенція,Україна,СБУ , СБ України, Служба Безпеки України,Служба безпеки
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР