Міноборони просить не слухати російські політичні заяви про порятунок захисників Маріуполя

Міноборони просить не слухати російські політичні заяви про порятунок захисників Маріуполя
325505 ПЕРЕГЛЯДІВ

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр закликала українське суспільство не слухати російські заяви про операцію з порятунку захисників Маріуполя. За її словами, ці політичні заяви націлені виключно на російського споживача.

Про це вона сказала в етері Всеукраїнського національного телемарафону.

“У росії є свої політичні процеси, є свої політичні угруповання. Тому дійсно, протягом цієї операції порятунку і протягом переговорів ми звідти чуємо різні заяви різних людей з різних сил", - повідомила Маляр.

Вона зазначає, що подібні політичні заяви в росії слід сприймати як політичні заяви, спрямовані на пропагандистський ефект для внутрішнього російського споживача.

“Я розумію ті хвилювання і переживання, які зараз оволоділи всією нашою країною, тому що це наші захисники, це наші герої, і дійсно, ми всі робимо все можливе, щоб їх врятувати", - додає заступниця міністра.

Маляр вважає, що публічність може завадити операції з порятунку, тому так мало інформації про неї.

Зазначимо, 16 травня почала з’являтися інформація, що міністерство оборони рф домовилося із українськими військовими на “Азовсталі" про евакуацію поранених бійців та обмін російських полонених.

Пізніше командир полку “Азов", Герой України Денис Прокопенко опублікував відеозвернення, у якому заявив, що вони виконали завдання і зараз виконують наказ вищого військового командування для збереження життя маріупольського гарнізону.

Ввечері російські ЗМІ почали публікувати відео евакуації поранених військових з “Азовсталі" та заявляли, що їх відвозять на територію, яка підконтрольна російським бойовикам з ОРДЛО.

В ніч на 17 травня заступниця міністра оборони Ганна Маляр та президент Володимир Зеленський підтвердили, що розпочалася евакуація поранених бійців з “Азовсталі" на територію підконтрольну “ДНР", де потім їх обміняють на російських військовополонених.

Також міністр з питань тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що операція з порятунку захисників Маріуполя триває.

17 травня депутат державної думи російської федерації, зрадник України Анатолій Вассерман виступив за заборону на обмін бійців з полку "Азов". Його пропозицію підтримав спікер держдуми російської федерації В’ячеслав Володін і доручив підготувати відповідне протокольне доручення.

stopcor.org

Теги: Заступниця міністра оборони,Ганна Маляр,Маріуполь,захисники Маріуполя,рф , війна в Україні,росія,ДНР, Володимир Зеленський, Азовсталь,Міноборони України
ПРЯМИЙ ЕФІР