Не лише HIMARS: Україна отримає дальнобійні РСЗВ від Британії

Не лише HIMARS: Україна отримає дальнобійні РСЗВ від Британії
340686 ПЕРЕГЛЯДІВ

За інформацією британської розвідки, російська ракетна атака на Київ вранці в неділю, 5 червня, ймовірно, була спробою зірвати постачання західної військової техніки до передових українських підрозділів.

У звіті, опублікованому Міністерством оборони Великої Британії, йдеться:

"Вранці 5 червня російські крилаті ракети повітряного базування Х-101 вразили залізничну інфраструктуру Києва, ймовірно, намагаючись зірвати постачання західної військової техніки до передових українських підрозділів".

Як повідомляє The Guardian, Британія має намір надати Україні реактивну артилерію великої дальності, незважаючи на погрози президента рф владіміра путіна бомбити нові цілі, якщо аналогічна зброя зі США буде доставлена ​​до Києва.

Очікується, що Велика Британія надішле декілька гусеничних реактивних систем залпового вогню M270, які можуть вражати цілі на відстані до 50 миль (близько 80 км), в надії, що вони зможуть протидіяти російській артилерії, яка обстрілює міста на сході України.

Бен Воллес, міністр оборони Великої Британії, стверджує, що рішення про відправку ракетних установок є виправданим, оскільки "з зміною тактики росії має змінюватися наша підтримка Україні". У Лондоні усвідомлюють, що цей крок ризикує ще більше спровокувати і без того роздратований кремль.

Велика Британія разом із США та іншими західними країнами на початку повномасштабної війни декларувала намір надавати суто "оборонну зброю", щоб допомогти Україні відбити російське вторгнення. Але оскільки рф активізувала наступальні дії на сході та півдні України, західні партнери поступово перейшли до надання ЗСУ смертоносної зброї.

Лондон заявив, що тісно співпрацює з Вашингтоном у цьому напрямку. Британська заява з'явилася за декілька днів після того, як США заявили, що відправлять до України чотири подібні системи HIMARS, встановлені на вантажівці. Системи США та Великобританії мають бути взаємодоповнювальними. Дальність дії обох набагато більша, ніж будь-яка наземна зброя, яку зараз має Україна.

Характеристики систем М270

Як і США, Велика Британія вимагала від Києва гарантій, що M270 не будуть застосовані для ураження цілей у межах росії. Джерела з британського Міноборони заявили, що ця зброя буде використана "для захисту України в Україні". Там додали: "Ми впевнені, що зброя буде використана належним чином".

Британія не повідомила, скільки M270 вона має намір надати, хоча ця кількість невелика і буде порівнянна з рішенням США відправити чотири HIMARS. Українські військовослужбовці навчатимуться використанню пускових установок на Альбіоні, додали в Міноборони, а ЗСУ отримають відповідні ракети "в масштабі".

stopcor.org

Теги: HIMARS ,РСЗВ , війна в Україні,Міністерство оборони Великої Британії,США ,M270,Х-101,військова техніка
ПРЯМИЙ ЕФІР