Життя Кістіонів у воєнний час: батько прислуговує Гройсману, син відкосив від армії

Життя Кістіонів у воєнний час: батько прислуговує Гройсману, син відкосив від армії
267140 ПЕРЕГЛЯДІВ

Знайомимось із ще одним представником вінницької організованої групи, яка під брендом кишенькової партії “Українська стратегія Гройсмана” окупувала коридори обласної та міської влади, тобто контролює там більшість та розподіляє кошти врозріз із інтересами мешканців Вінниччини.

У принципі, вінничанам це прізвище знайоме – Володимир Кістіон. За численними корупційними скандалами як у Вінниці, коли у 2001-2016 роках він очолював “Вінницяводоканал”, а також був заступником та першим заступником міського голови Володимира Гройсмана.

Кістіон-старший - “батько комунальної мафії”

Вінничани назвали його “батьком комунальної мафії”.

За те, що він регулярно неправомірно підвищував тарифи на комунальні послуги, завищував ціни на очищення стоків та нав'язував послуги із встановлення водомірів та їх експлуатації.

Також Кістіона звинувачували у створенні корупційної моделі ОСББ, яка підпорядковувалася міській Асоціації старших по будинках, яку очолив Олександр Гаврилюк – однокласник самого Володимира Гройсмана. Саме він заносив у мерію відкати за ведення госпдіяльності багатоквартирних будинків.

Так і по Україні в 2016 році - під час прем'єрства Володимира Гройсмана, коли Володимир Кістіон прислужував Гройсману на посаді віце-прем'єр-міністра, відповідаючи за енергетику, екологію та надра. Саме українські надра у каденцію Володимира Борисовича утворили один із основних струмків лівого кешу, який озолотив одіозного прем'єра.

Як почуваються Володимир та його син Дмитро Кістіони у воєнний час?

Володимир Кістіон зараз перший заступник голови обласної ради від партії "Українська стратегія Гройсмана".

За ним тягнеться шлейф кримінальних проваджень.За час керівництва Кістіоном вінницьким водоканалом земельну ділянку цього комунального підприємства безплатно було віддано під забудову. На ділянці, яку отримав водій міської ради, виросла… сімейна фазенда (цілий палац!) Кістіона.

В листопаді 2019 року співробітники СБУ задокументували механізм присвоєння коштів державного та місцевого бюджетів чиновниками комунальних підприємств Вінницької області, який організував віце-прем'єр-міністр України (за інформацією Української правди, – Володимир Кістіон).

Незважаючи на те, що сам Кістіон назвав інформацію за звинуваченням його у розкраданні державних коштів "політичним замовленням та провокацією", цьому кримінальному провадженню не дали жодного ходу.

У крайньому разі публічно б заявили, що правоохоронці не знайшли складу злочину…

Натомість розслідування загальмувало, а папери були відправлені в довгу скриньку слідчого. Слід розуміти, що багато ниточок від Володимира Кістіона призвели б до пухких пальчиків Володимира Борисовича. Він і заходився рятувати свого підлеглого. Щоб і самому не вляпатись в черговий корупційний блудень.

А ось як стрімко у воєнний час просунувся службовими сходами Дмитро Кістіон, син Володимира Кістіона, який раніше працював першим заступником начальника комунального підприємства “Вінницяводоканал”.

Кістіон-молодший… відкосив від армії

10 березня 2022 року, коли російський окупант зґвалтував уже не одну українку та вбив десятки дітей, голова обласної ради В'ячеслав Соколовий (ще один із соратників Володимира Гройсмана, колишній прокурор Вінницької області) підписав розпорядження, розміщене на сайті обласної ради за цим посиланням.

Замість Олександра Чернятинського виконувачем обов'язків директора КП “Вінницяводоканал” став Дмитро Кістіон. Син фантастично багатого чиновника разом із призначенням отримав і броню від служби в армії.

Чи є тут конфлікт інтересів, коли топ-менеджер син фактично підпорядковується чиновнику вищого рангу - батькові? Чому СБУ, НАБУ та генеральна прокуратура допустили це призначення?

Хто і кому заніс хабар, щоб припинилися кримінальні розслідування щодо колишнього віце-прем'єр-міністра?

Дуже багато запитань та жодних відповідей.

 

Андрій Євмінов

Теги: Вінниця,Кістіон, Владимир Гройсман,прокуратура,НАБУ , СБУ , війна в Україні,війна ,Владимир Гройсман,Володимир Гройсман,Гройсман
ПРЯМИЙ ЕФІР