Денис Монастирський та Бріджит Брінк поділилися баченням основних напрямів взаємодії спільної роботи

Денис Монастирський та Бріджит Брінк поділилися баченням основних напрямів взаємодії спільної роботи
307961 ПЕРЕГЛЯДІВ

6 червня, міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський та нещодавно призначена Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Бріджит Брінк обговорили питання співробітництва між МВС та посольством США й окреслили основні напрями своєї роботи. Зазначимо, що це перша офіційна зустріч очільника МВС України та Надзвичайного та Повноважного Посла США з моменту її призначення. 

Під час розмови Денис Монастирський озвучив ключові напрями роботи міністерства в період війни. Серед них: доозброєння належне оснащення бойових підрозділів системи МВС, зниження рівня злочинності й розслідування воєнних злочинів, розмінування територій після бойових дій, відновлення критичної інфраструктури ДСНС та НПУ та запобігання торгівлі людьми. Міністр зазначив, що останній пункт обумовлений великою кількістю вимушених переселенців, які покинули власні домівки й країну.

«Над цими питаннями щоденно працює вся команда МВС. Крім того, я особисто буду озвучувати їх на зустрічі з послами «великої сімки», – підкреслив очільник МВС. 

Відповідаючи на запитання міністра про бачення пріоритетів у роботі Посольства США в Україні, пані Брінк назвала серед основних п'ять основних напрямів, над яким працюватиме американське Посольство. Більшість з них ті, які стосуються безпекового блоку. 


 
«Моїм першим пріоритетом є допомогти вам захищатися. Другим – допомога людям, які цього потребують. Це стосується особливо гуманітарних питань і їх фінансування. Третє – підтримка системи правосуддя в Україні. Четвертим є убезпечення стійкості нашої й вашої держав. Це стосується і зброї, і безпеки громадян. Пріоритет номер п’ять – відновити посольство. Я хочу відбудувати його зсередини, щоб мати змогу результативно працювати з командою вже сьогодні», – зазначила пані посол. 

Сторони також обговорили безпекову ситуацію в Україні й домовились про спільні зусилля для відновлення миру в країні.

Департамент комунікації МВС України

Теги: Денис Монастирський,міністр внутрішніх справ України,ДСНС України,МВС,Бріджит Брінк, війна в Україні
ПРЯМИЙ ЕФІР