Денис Монастирський обговорив з послами G7 питання допомоги та відбудови України

Денис Монастирський обговорив з послами G7 питання допомоги та відбудови України
345021 ПЕРЕГЛЯДІВ

Представники МВС на чолі з міністром внутрішніх справ України Денисом Монастирським обговорили з послами «великої сімки» допомогу пораненим та відновлення критичної інфраструктури МВС в країні.

Учасники повністю переглянули спільні проекти, які реалізовували разом до повномасштабного вторгнення рф. 


«Я розумію, що з кожним місяцем війни ми робимо крок назад тривалістю в роки. Але маємо консолідуватись, щоб зменшити ці втрати разом», — закликав міністр.

Очільник Міністерства внутрішніх справ України розповів послам про ситуацію на фронті та про завдання, які виконують підрозділи системи МВС в умовах воєнного стану. Також він поінформував про потреби бійців, які виконують завдання на передовій.


Однією з найглобальніших і найважчих проблем він назвав загибель українців і підкреслив, що разом треба зробити усе можливе, щоб врятувати живих. Учасники зустрічі погодилися, що уже сьогодні потрібно виносити на новий рівень питання реабілітації поранених бійців, поліцейських та рятувальників.

Крім того, сторони погодились співпрацювати в питаннях гуманітарного розмінування, відновлення критичної інфраструктури та техніки МВС.

«Швидкість первинного розмінування напряму впливає на швидкість відновлення економіки. Тому технічне забезпечення піротехнічних підрозділів для нас є пріоритетом», — зазначив Денис Монастирський.

Він розповів, що для донорів, які надали рятувальну техніку, МВС  робить звіт про її роботу, а ДСНС системно інформує їх про конкретні місця де працює ця техніка.

Посли країн G7 висловили свою підтримку Україні і пообіцяли робити все від них залежне для допомоги українцям.

 

 

Департамент комунікації МВС України

Теги: Денис Монастирський,МВС,МВС України,G7 ,вторгнення рф, війна в Україні
ПРЯМИЙ ЕФІР