В Одесі затримали Дмитра Антипова - голову благодійного фонду, який торгував гумдопомогою для ЗСУ — СБУ (фото)

В Одесі затримали Дмитра Антипова - голову благодійного фонду, який торгував гумдопомогою для ЗСУ — СБУ (фото)
309726 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Одесі керівник одного з місцевих благодійних фондів налагодив постачання товарів військового призначення від іноземних благодійних організацій, а потім виставляв їх на продаєж.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Вкрай необхідні українським захисникам пристрої нічного бачення, каски, бронежилети, медичні аптечки та інше не потрапляли на потреби оборони. Ділки намагались незаконно продати «отриману допомогу», — наголосили у спецслужбі.

Повідомляється, що організатора схеми затримали разом з підлеглим під час продажу партії міжнародної гуманітарної допомоги на суму понад 500 тис. грн.

В обласній прокуратурі уточнили, що у справі мова йде про так званий Центр гуманітарної допомоги, створений на базі благодійного фонду. 

Директор цього центру з лютого по червень шукав постачальників гумдопомоги в країнах ЄС і отримував від українців пожертви у вигляді харчів, одягу, медикаментів і товарів військового призначення: турнікетів, шоломів, тактичних окулярів, бронежилетів. 

гуманітарка
Фото: Одеська обласна прокуратура

 
Фото: Одеська обласна прокуратура
Фото: Одеська обласна прокуратура

Тепер йому повідомлено про підозру за ч.3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги, вчинене в особливо великому розмірі під час воєнного стану).

Фото: Одеська обласна прокуратура
Фото: Одеська обласна прокуратура

За даними УП, підозра оголошена керівнику благодійного фонду «Ассоль». Одеський «Центр гуманітарної допомоги» БО «Ассоль» очолює Дмитро Антипов.

Джерело

Теги: Одеса,Гумдопомога,Гумдопомога ЗСУ,допомога,гуманітарна допомога,гуманітарна допомога ЗСУ, Збройні Сили, Збройні Сили України,Україна,СБУ , СБ України, Служба Безпеки, Служба Безпеки України,Ассоль,Одеський «Центр гуманітарної допомоги» БО «Ассоль» очолює Дмитро Антипов,Одеський «Центр гуманітарної допомоги» БО «Ассоль» Дмитро Антипов,Одеський «Центр гуманітарної допомоги» БО «Ассоль» Антипов,Дмитро Антипов,Антипов,Одеський «Центр гуманітарної допомоги» БО «Ассоль» ,БО «Ассоль» ,Одеський «Центр гуманітарної допомоги» ,Центр гуманітарної допомоги,Кримінальний кодекс України,ККУ,Одеська обласна прокуратура,прокуратура,обласна прокуратура,ЄС , Євросоюз,Європейський Союз
ПРЯМИЙ ЕФІР